Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο διευθύνων σύμβουλος της Better.com, Vishal Garg, είναι ο εργοδότης που απέλυσε μέσω Zoom 900 υπαλλήλους του. Είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να γίνει viral, φιγουράροντας στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία όχι ως ένας καλός εργοδότης, αλλά ως ένας απάνθρωπος και σκληρός, που δεν διστάζει να απολύει μαζικά κόσμο. Και φυσικά, η απόφασή του αυτή προκάλεσε σάλο και κατακραυγή, με τον ίδιο να φτάνει σε σημείο να ζητά - εκ των υστέρων - συγγνώμη. Βέβαια, παρά τη συγγνώμη που αναγκάστηκε να πει, δεν πήρε πίσω καμία απόλυση ο CEO της αμερικανικής εταιρείας παροχής ενυπόθηκων δανείων.

Διαβάστε ακόμηΒραζιλία: Δολοφόνησαν 21χρονη επειδή σχολίασε έμπορο ναρκωτικών - Έσκαψε τον τάφο της

«Συγγνώμη, σας ντρόπιασα» λέει μετά την κατακραυγή ο Vishal Garg

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκα τις απολύσεις την περασμένη εβδομάδα. Δεν κατάφερα να επιδείξω τον απαιτούμενο σεβασμό και την εκτίμηση στους ανθρώπους που συνεισέφεραν στην Better.com», έγραψε ο Vishal Garg. Και συμπλήρωσε: «Πήρα την απόφαση να προχωρήσω σε απολύσεις, αλλά η επικοινωνία δεν έγινε με τον σωστό τρόπο. Πράττοντας έτσι, σας ντρόπιασα. Ο τρόπος με τον οποίο κοινοποίησα την είδηση, χειροτέρευσε μια ήδη δύσκολη κατάσταση. Λυπάμαι βαθιά και δεσμεύομαι να διδαχθώ από την κατάσταση. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευγνώμων για όλα όσα καταφέρατε στον τομέα της εξυπηρέτησης πελατών», κατέληξε ο CEO της Better.com, αλλά στην ανακοίνωσή του δεν μάζεψε ούτε μία απόλυση. 

https://twitter.com/litcapital/status/1467594914556956672?ref_src=twsrc^tfw

Ο CEO της αμερικανικής εταιρείας παροχής ενυπόθηκων δανείων απέλυσε 900 υπαλλήλους μέσω μιας κλήσης Zoom. Ενας από τους υπαλληλους του κατέγραψε την κλήση και τη διέρρευσε στο Διαδίκτυο με αποτέλεσμα όλοι να μάθουν το όνομα του Vishal Garg. «Δεν σας έχω και πολύ καλά νέα», ακούστηκε να λέει ο Vishal Garg, CEO της Better.com στο ξεκίνημα της βιντεοκλήσης που έκανε την περασμένη Τετάρτη. Στιγμιότυπα της κλήσης έκαναν αμέσως τον γύρο του διαδικτύου, με πολλούς χρήστες των social media να αντιδρούν έντονα στον τρόπο με τον οποίο ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας επέλεξε να προσεγγίσει αυτή τη δύσκολη συνομιλία.

«Αν βρίσκεστε σε αυτήν την κλήση, ανήκετε στο άτυχο γκρουπ που απολύεται. Η απασχόλησή σας εδώ διακόπτεται άμεσα», ανέφερε, μεταξύ άλλων στο βίντεο ο CEO, επικαλούμενος ως αιτία της μαζικής απόλυσης τις αλλαγές στην αγορά, όπως και ζητήματα «αποδοτικότητας» και «παραγωγικότητας». «Η αγορά έχει αλλάξει… και πρέπει να προσαρμοστούμε για να επιβιώσουμε» εμφανίζεται να λέει ο 43χρονος, εξηγώντας την απόφαση που «έλαβε ο ίδιος» και γι’ αυτό θεώρησε σωστό να την ανακοινώσει αυτοπροσώπως στους απολυθέντες.

Ποιος είναι ο Vishal Garg που απέλυσε 900 εργαζόμενους

Το Better.com αποτελεί ιδέα του Βίσαλ Γκαργκ και πρόκειται για την πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία μπορείς να αγοράσεις ακίνητη περιουσία. Ο Γκαργκ είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της One Zero Capital, μιας εταιρείας επενδύσεων χαρτοφυλακίου, σύμφωνα με το βιογραφικό του στο LinkedIn. Μέχρι σήμερα, υπό την ηγεσία της Vishal, η Better.com έχει παράσχει πάνω από 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε οικιακή χρηματοδότηση και πάνω από 16 δισεκατομμύρια δολάρια σε κυριότητα κεφαλαίων μέσω των Υπηρεσιών Better Cover και Better Settlement, των ασφαλιστικών τμημάτων της Better.com. Η Better.com έχει συγκεντρώσει πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχικό κεφάλαιο και υποστηρίζεται από τις SoftBank, L Catterton, Kleiner Perkins, Goldman Sachs, Ally Bank, American Express, Citi και άλλους επενδυτές.

Το όνομά του έγινε ευρύτερα γνωστό, όταν εν μέσω κορονοϊού δώρισε περίπου 2 εκατ. δολάρια για να βοηθήσει τους μαθητές των δημοσίων σχολείων της Νέας Υόρκης, ώστε να αντιμετωπίσουν καλύτερα τη διαδικτυακή μάθηση. Αυτό το ποσό χρησιμοποιήθηκε για την αγορά chromebooks, iPad, Wi-Fi hotspots, βιβλία και μαθητικές στολές για παιδιά με χαμηλό εισόδημα.Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Garg μετακόμισε στη Νέα Υόρκη από την Ινδία με την οικογένειά του όταν ήταν επτά ετών. Το προφίλ του Garg δείχνει ότι σπούδασε οικονομικά και διεθνείς επιχειρήσεις στο Leonard N Stern School of Business του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης από το 1995 έως το 1998.

Σε ηλικία 21 ετών, ο Vishal εγκατέλειψε το πρόγραμμα αναλυτών επενδυτικής τραπεζικής στη Morgan Stanley και ξεκίνησε το MyRichUncle, το οποίο έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος ιδιωτικός δανειστής φοιτητών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Βγήκε στο χρηματιστήριο το 2005 και στη συνέχεια εξαγοράστηκε από τη Merrill Lynch, η οποία στη συνέχεια εξαγοράστηκε από την Bank of America.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA