Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα αυστηρότερα μέτρα κατά του κορονοϊού ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Όπως αναφέρεται στην Telegraph, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι προχωρά στο «plan B» στον απόηχο της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων της μετάλλαξης Ομικρον. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ, ο Βρετανός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι οι πολίτες σε ολόκληρη τη Βρετανία θα πρέπει να εργάζονται από το σπίτι -όπου αυτό είναι εφικτό- για να περιορίσουν τη διασπορά της μετάλλαξης.

Διαβάστε επίσης: Πιστοποιητικό νόσησης: Δεκτή η εισήγηση της επιτροπής για τρίμηνη ισχύ του

Ανακοίνωσε επίσης, ότι η απαίτηση για μάσκες θα επεκταθεί στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους στην Αγγλία και ότι θα απαιτούνται πιστοποιητικά εμβολίων για μεγάλες εκδηλώσεις. Εν μέσω των κατηγοριών ότι το προσωπικό του διοργάνωσε πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια του χριστουγεννιάτικου lockdown πέρυσι, ο Τζόνσον είπε ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή από τα πιο σκληρά μέτρα με την ισχυρή προτροπή να εμβολιαστούν ακόμα περισσότεροι Βρετανοί πολίτες με την τρίτη δόση.

Οπως σημειώνουν βρετανικά ΜΜΕ, αν και απέχει πολύ από τα πλήρη lockdown των προηγούμενων μηνών, τα νέα μέτρα θα μπορούσαν να μειώσουν τους επισκέπτες σε εστιατόρια, καφέ και καταστήματα ενόψει των Χριστουγέννων και να επιφέρουν νέο πλήγμα στην οικονομία της Βρετανίας. Σημειώνεται ότι η στερλίνα είχε πέσει εν όψει των ανακοινώσεων Τζόνσον.

«Αν και η εικόνα μπορεί να βελτιωθεί, και ελπίζω ειλικρινά ότι θα γίνει, γνωρίζουμε ότι η επιθετική μετάδοση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση των νοσηλειών και ως εκ τούτου, δυστυχώς, σε θανάτους», είπε ο Τζόνσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Τα νέα μέτρα στη Βρετανία από τη Δευτέρα

Ετσι, από τη Δευτέρα (13/12) επανέρχεται η σύσταση για εργασία από το σπίτι. «Πήγαινε στη δουλειά αν πρέπει, αλλά δούλεψε από το σπίτι αν μπορείς», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Οι μάσκες θα απαιτούνται στους περισσότερους εσωτερικούς δημόσιους χώρους όπως κινηματογράφους και θέατρα από την Παρασκευή.

Επίσης, από την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου οι πολίτες θα πρέπει να δείχνουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους ή αρνητικό rapid test για να μπουν σε:

  • Νυχτερινά κέντρα διασκέδασης
  • Εσωτερικοί χώροι με καθίσματα για περισσότερα από 500 άτομα
  • Αίθριοι υπαίθριοι χώροι με περισσότερα από 4.000 άτομα
  • Οποιοσδήποτε χώρος με περισσότερα από 10.000 άτομα
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA