Μενού
  • Α-
  • Α+

Τρίμηνη θα είναι η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης κορονοϊού, καθώς έγινε δεκτή από την Κυβέρνηση η εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Ετσι όπως είχε αποκαλύψει το Reader, μετά τη διαπίστωση της νόσησης, η οποία προκύπτει μόνο ύστερα από εργαστηριακό έλεγχο με μοριακό τεστ (PCR), ο πολίτης θα έχει περιθώριο τρεις μήνες για να υποβληθεί σε εμβολιασμό κατά της covid-19. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας: «Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για μείωση του χρόνου ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης από τους 6 μήνες στους 3 μήνες, θα ακολουθήσει σχετική ΚΥΑ για την εφαρμογή των μέτρων, η οποία θα εξειδικεύσει τον τρόπο υλοποίησης της 3μηνης ισχύος, καθώς και νομοθετική τροπολογία για τις ειδικές κατηγορίες».

Διαβάστε ακόμη: Αρνητές γονείς: 70 μαθητές εκτός σχολείων στην Κεντρική Μακεδονία - Ποινικές πλέον οι ευθύνες τους

Ετσι σε περίπτωση που κάποιος έχει νοσήσει και δεν έχει εμβολιαστεί ύστερα από τρεις μήνες θα υποστεί όλες τις κυρώσεις που ισχύουν για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Εν ολίγοις δεν θα έχει κανένα δικαίωμα πρόσβασης σε χώρους που είναι αποκλεισμένοι με τις ισχύουσες διατάξεις για τους ανεμβολίαστους.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης είχε δείξει τις προθέσεις του, καθώς στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Υγείας της ΕΕ αναφέρθηκε στα νέα μέτρα, όπως τα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την υποχρεωτικότητα στους πολίτες άνω των 60 ετών και για το άνοιγμα της τρίτης δόσης στο 3μηνο και τάχθηκε υπέρ της σύντμησης των προθεσμιών για το άνοιγμα της τρίτης δόσης, καθώς και της ισχύος των πιστοποιητικών, υποστηρίζοντας ότι το 9μηνο που προτείνεται είναι αρκετά μακρύς χρόνος.

Παράλληλα στήριξε τον εμβολιασμό στις ηλικίες 5-11 που στην Ελλάδα ξεκινά στις 15/12, καθώς και την κοινή προμήθεια θεραπευτικών σχημάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA