Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα μέτρα φέρνει η παραλλαγή Όμικρον που αποδεικνύεται πολύ πιο μεταδοτική από τα άλλα στελέχη του κορονοϊού ακόμα και από τη μετάλλαξη Δέλτα. Ήδη, μια σειρά από χώρες, όπως και η Ελλάδα, έχουν αναγκαστεί να αυστηροποιήσουν τα μέτρα τους σε σχέση με τα ταξίδια, ενώ τόσο Γαλλία και Σουηδία ανακοίνωσαν νέους περιορισμούς, φοβούμενες τη διασπορά λόγω της «Όμικρον».

Μόνο με PCR οι ταξιδιώτες και στην Ελλάδα

«Στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας Covid-19, η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 48 ωρών. Από το μέτρο εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παρέμειναν στις χώρες για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή 19/12 και ώρα 06:00», είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας χθες το απόγευμα λόγω της ανησυχίας για την παραλλαγή Όμικρον.

Η οδηγία αφορά στους πάντες, όλες τις πύλες εισόδου (και τα χερσαία σύνορα), τόσο τους εμβολιασμένους όσο και τους ανεμβολίαστους. Η «Όμικρον» έχει κάνει ήδη την εμφάνισή της σε Αττική, Κρήτη και Λακωνία, με αποτέλεσμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του, να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο και για περαιτέρω μέτρα.

«Στην Ελλάδα ανοίξαμε την 3η δόση για όλο τον πληθυσμό, είμαστε από τους πρώτους και αν χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Τα υπόλοιπα μέτρα στην Ευρώπη 

  • Γαλλία

PCR τεστ 24ωρου για τους Βρετανούς και 7ήμερη καραντίνα 

  • Ιταλία 

Υποχρεωτικό τεστ (PCR 48 ωρών ή Rapid 24ωρου) για όλες τις αφίξεις και καραντίνα 5 ημερών για τους ανεμβολίαστους 

  • Ολλανδία - Δανία 

Κλείσιμο σχολείων νωρίτερα για τα Χριστούγεννα - Παράταση διακοπών Χριστουγέννων για τους μαθητές 

  • Σουηδία

Υγειονομικό πάσο για τους επισκέπτες από άλλες σκανδιναβικές χώρες, εμβολιαστικό πάσο για τους επισκέπτες από άλλες χώρες

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Νορβηγία αυστηροποίησε τους περιορισμούς για τον κορονοϊό σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον εν μέσω του επιπέδου ρεκόρ των μολύνσεων και νοσηλειών.

Επίσης, στην Ουκρανία η κυβέρνηση θα επεκτείνει από το τέλος Δεκεμβρίου τους περιορισμούς κατά του κορονοϊού για ένα ακόμη τρίμηνο, μέχρι τις 31 Μαρτίου, λόγω των χαμηλών επιπέδων εμβολιασμού, δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντενίς Σμιγκάλ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA