Μενού
  • Α-
  • Α+

Οργή και θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε βουλευτής αντιπολίτευσης στην Ινδία που είπε στα... μελλοντικά θύματα βιασμού να «ξαπλώσουν και να το απολαύσουν». «Υπάρχει ένα ρητό ότι όταν ο βιασμός είναι αναπόφευκτος, ξαπλώστε και απολαύστε τον», είπε ο Ramesh Kumar απαντώντας στον συνομιλητή του Vishweshwar Hegde Kageri για το χάος στην πολιτειακή συνέλευση. Ο συνομιλητής του και ορισμένοι άλλοι γέλασαν. Όμως το σχόλιό του προκάλεσε οργή και ο ίδιος αναγκάστηκε να απολογηθεί.

Διαβάστε ακόμη: ΗΠΑ: Εφετείο στο Οχάιο επανέφερε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων – Νίκη του Μπάιντεν

 «Δεν είχα καμία πρόθεση να προσβάλω τις γυναίκες, ή να μειώσω το κύρος της συνέλευσης ή να αστειευτώ γι' αυτό το θέμα. Δεν είχα κανένα απώτερο κίνητρο» ισχυρίστηκε.Γυναίκες βουλευτές από το κυβερνών κόμμα Bharatiya Janata (BJP) και από το κόμμα του Kumar έκανα λόγο για «αναισθησία» του βουλευτή και απείλησαν να διαμαρτυρηθούν εναντίον του. «Φαίνεται ότι δεν σέβεται τις γυναίκες», δήλωσε η βουλευτής του BJP, Poornima Srinivas, επικρίνοντας όλους, όσοι γέλασαν.

https://twitter.com/KRRameshKumar1/status/1471533952854728707?ref_src=twsrc^tfw

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος βουλευτής, δέχεται κριτική για τα σεξιστικά σχόλιά του. Το 2019, όταν ήταν ο πρόεδρος της συνέλευσης, συνέκρινε τον εαυτό του με ένα «θύμα βιασμού», ενώ αντιδρούσε σε καταγγελίες για διαφθορά. «Με βίασαν μία φορά. Αλλά όπως κάθε θύμα βιασμού, έτσι και εμένα με κάνουν να νιώθω ότι με βίασαν πολλές φορές», είχε πει. Μια μέρα αργότερα, ζήτησε, όπως και τώρα, συγγνώμη.

Τα σεξουαλικά εγκλήματα κατά των γυναικών βρίσκονται στο επίκεντρο στην Ινδία μετά τον περιβόητο ομαδικό βιασμό μιας γυναίκας το 2012 σε λεωφορείο στην πρωτεύουσα, Δελχί. Όμως, παρά τον αυξημένο έλεγχο, ο βιασμός παραμένει ένα σοβαρό πρόβλημα, με δεκάδες χιλιάδες νέα θύματα να καταγράφονται ετησίως.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA