Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κατατρακύλα της τουρκικής λίρας καλά κρατεί, καθώς σήμερα Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, η ισοτιμία βρίσκεται περίπου στο 1 προς 20 με ευρώ και δολάριο! Μάλιστα, όσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει στα χαμηλά επιτόκια των τραπεζών και επικαλείται τη βοήθεια του... Αλάχ για την ανάκαμψη της οικονομίας, οι Τούρκοι πολίτες σχηματίζουν ουρές για να αγοράσουν φθηνό ψωμί και από την άλλη, Βούλγαροι εκδρομείς περνάνε τα σύνορα και σχηματίζουν ουρές για... ψώνια στη φθηνή πλέον Τουρκία

Διαβάστε ακόμη: Στη Βουλγαρία ο Μητσοτάκης: Η στήριξή του για την ένταξη στην ΕΕ και τα «καρφιά» στην Τουρκία

Το κοντράστ που κατέγραψαν επαγγελματίες (αλλά και ερασιτέχνες) φωτογράφοι με Τούρκους πολίτες να είναι στημένοι σε ουρές αναμονής μέσα στο κρύο και το χιόνι προκειμένου να βρουν φθηνά προϊόντα και από την άλλη, Βούλγαρους «εκδρομείς» που συνδυάζουν μια μονοήμερη με αγορές στο φθηνό πια για αυτούς εμπόριο της Τουρκίας είναι αποκαρδιωτικές. 

Αποκαρδιωτικές αναρτήσεις στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης 

Ομως, αυτές οι εικόνες και βίντεο που κυκλοφορούν στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναδεικνύουν καθημερινά τη σκληρή πραγματικότητα για τους πολίτες της Τουρκίας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που ζουν -τουλάχιστον- τον τελευταίο μήνα. Αυτή τη σκληρή πραγματικότητα αποτυπώνουν δύο φωτογραφίες που ανέβασε στο Twitter τούρκος πολίτης. «Στην πατρίδα υπάρχουν δύο ουρές ανθρώπων», γράφει στην ανάρτησή του. Στη μια μεριά είναι η ουρά για φτηνό ψωμί κάτω από τη βροχή και χιόνι. Και στην άλλη είναι η ουρά των Βουλγάρων, οι οποίοι λόγω της απαξίωσης της τουρκικής λίρας επέδραμαν στα σούπερ μάρκετ που έγιναν γι’ αυτούς πολύ φτηνά».

https://twitter.com/nrlhyildiz/status/1472555256756248576?ref_src=twsrc^tfw

Το εμπόριο γίνεται σε δολάρια 

Στο μεταξύ, άλλες φωτογραφίες από παζάρια της Τουρκίας αποκαλύπτουν τιμολόγηση προϊόντων σε δολάρια. Ετσι, βλέπουμε τα φασολάκια και οι χουρμάδες να κοστίζουν από ένα δολάριο το κιλό! «Αυτές είναι οι καλύτερες μέρες μας», γράφει η Ayşe Aydoğdu που ανάρτησε τις φωτογραφίες.

https://twitter.com/ay_moon_ay/status/1472622606670983176?ref_src=twsrc^tfw

Επίσης, σε βίντεο που ανήρτησε το Politic Türk φαίνεται αγανακτισμένος αγρότης να πετάει την παραγωγή του: «Το δολάριο έγινε 20 λίρες και η ντομάτα 1 λίρα. Δεν θα σπείρω ξανά, θα τα πουλήσω όλα», ακούγεται να λέει.

https://twitter.com/politicturk/status/1472446349400498178?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA