Μενού
  • Α-
  • Α+

Τον δρόμο της δικαιοσύνης φέρεται να επέλεξε η Μπριζίτ Μακρόν για να απαντήσει σε όσους διέδωσαν φήμες πως η πρώτη κυρία της Γαλλίας είχε γεννηθεί άνδρας με το όνομα Ζαν Μισέλ Τρονιέ και αργότερα άλλαξε φύλο και όνομα. Τα fake news για την ένοικο του Ελιζέ έκαναν την εμφάνισή τους την περασμένη εβδομάδα στα γαλλικά social media με το hashtag #Jean - Michel Trogneux να γίνεται δεύτερο trend στις 13 και 14 Δεκεμβρίου στο Twitter. Τρονιέ είναι το πατρικό επίθετο της Μπριζίτ Μακρόν.

Διαβάστε ακόμη: Μετάλλαξη Ομικρον: Δεν αποκλείει σκληρότερα μέτρα ο Μπόρις Τζόνσον

Πηγές από το περιβάλλον της συζύγου του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσαν στην εφημερίδα «Le Figaro» πως η οικοδέσποινα του Ελιζέ εξέλαβε σοβαρά υπόψιν τις συγκεκριμένες φήμες και τις κατηγορίες ότι είναι τρανσέξουαλ και ανέθεσε σε δικηγορικό γραφείο τη διαδικασία μήνυσης κατά των προσώπων που διαδίδουν ψεύδη για την ταυτότητά της.

Αρνητές και ακροδεξιοί πίσω από τα fake news

Η φήμη για την σεξουαλική ταυτότητα της Μπριζίτ Μακρόν είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Σεπτέμβριο στη γαλλική μηνιαία ακροδεξιά εφημερίδα «Faits et Documents», η οποία υποστηρίζει πως το σχετικό δημοσίευμα βασίζεται σε έρευνες τριών ετών και σε μαρτυρίες «ειδικών». 

Με τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία να βρίσκονται προ των πυλών δεν είναι τυχαίο πως το hashtag #Jean - Michel Trogneux έκανε πρώτα την εμφάνισή του σε λογαριασμό στο Twitter που ανήκει σε ομάδα αρνητών - αντιεμβολιαστών και υποστηρικτών του ακροδεξιού υποψηφίου Ερίκ Ζεμούρ. Στη συνέχεια η θεωρία συνωμοσίας εμφανίστηκε σε σελίδες υποστηρικτών του Ζεμούρ στο Facebook.

Η (αυτοαποκαλούμενη) δημοσιογράφος Νατάσα Ρέι, που υπέγραψε το ρεπορτάζ για την πρώτη κυρία της Γαλλίας, έδωσε συνέντευξη για το θέμα την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στο κανάλι που διατηρεί στο YouTube η Γαλλίδα μέντιουμ Αμαντίν Ρόι. Η συνέντευξη είχε διάρκεια τεσσάρων ωρών και 470.000 views, προτού διαγραφεί.

https://twitter.com/EnCausee/status/1470316358651060226?ref_src=twsrc^tfw

Επιβεβαίωσε τη μήνυση ο δικηγόρος της

Σύμφωνα και με την εφημερίδα «Liberation», το Ελιζέ κατέθεσε αγωγή κατά όσων κρύβονται πίσω από την ψεύτικη είδηση που στόχο είχε να σπιλώσει την εικόνα της. Το hashtag #JeanMichelTrogneux έγινε viral μέσα σε λίγες ημέρες γεγονός που ανάγκασε την κυρία Μακρόν να καταθέσει αγωγή, όπως ανέφερε ο δικηγόρος της Ζαν Ενοσί στη γαλλική εφημερίδα.

Αξίζει να αναφερθεί πως  Γαλλίδα Ρέι, η οποία διαμένει στη γαλλική περιφέρεια Αρκασόν, δείχνει μια εμμονή εναντίον του προεδρικού ζεύγους Μακρόν από το 2018, όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο BFMTV.

Στο προφίλ της στο Facebook δημοσιεύει από το 2018 υβριστικά μηνύματα εναντίον της Μπριζίτ Μακρόν, κυρίως για την εξωτερική της εμφάνιση και την συγκρίνει με τον εξωγήινο Ε.Τ. ή καυτηριάζει «τις επιπτώσεις της αισθητικής χειρουργικής πάνω της».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA