ΔΙΕΘΝΗ
21/12/2021 15:54

Τουρκική λίρα: Ουρές στα ανταλλακτήρια της Τουρκίας αλλά ο Ερντογάν επιμένει στη λογική του

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει ο πόνος και το ντέρτι του τουρκικού λαού «μεζές» στους παγκόσμιους βαρόνους του κεφαλαίου. «Τώρα πια, ήρθε η ώρα να απολαύσουμε τους καρπούς», ανέφερε παρά την πορεία της τουρκικής λίρας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Τουρκική λίρα: Ουρές στα ανταλλακτήρια της Τουρκίας αλλά ο Ερντογάν επιμένει στη λογική του
Ουρές στα ανταλλακτήρια της Τουρκίας (Πηγή: FOX/YouTube)
Ανάγνωση:

Τεράστιες είναι οι ουρές που σχηματίστηκαν για ένα ακόμη 24ωρο στα ανταλλακτήρια συναλλαγμάτων στην Τουρκία από πανικόβλητους πολίτες, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να σώσουν τις οικονομίες τους, από την κατάρρευση της τουρκικής λίρας. Ο Ερντογάν απευθύνθηκε τη Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου, στους Τούρκους πολίτες με διάγγελμα διάρκειας 52 λεπτών, όπου μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει την πορεία της μείωσης των επιτοκίων αλλά ως Μουσουλμάνος θα συνεχίσει να κάνει αυτά που ορίζει η θρησκεία.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Την ώρα που ο λαός... πεινάει, ο Ερντογάν αγοράζει Mercedes μισού εκατομμυρίου ευρώ

Παράλληλα, ο Ερντογάν ανέφερε ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει ο πόνος και το ντέρτι του τουρκικού λαού «μεζές» στους παγκόσμιους βαρόνους του κεφαλαίου. «Τώρα πια, ήρθε η ώρα να απολαύσουμε τους καρπούς από το δέντρο που καλλιεργούμε τα τελευταία 19 χρόνια. Αναλαμβάνουμε τώρα ρίσκο, για να μην πούμε στο μέλλον "μακάρι να είχαμε κάνει αυτό". Ο πόνος, η στεναχώρια και το ντέρτι του λαού, για να μην αφήσουμε να γίνει μεζές στα συμφέροντα των παγκόσμιων βαρόνων του κεφαλαίου, δεν δίνουμε καμία σημασία στις προσπάθειες τους. Εμείς θα συνεχίσουμε την πορεία μας», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Δεν τα έβαλε μόνο με τους «βαρόνους» του εξωτερικού, αλλά επιτέθηκε και στην Ένωση των Τούρκων Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων, λέγοντας ότι θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση αλλά εκείνος δεν θα το επιτρέψει. «Εσείς και τώρα κάνετε λογαριασμούς για το πως θα ανατρέψετε αυτή την κυβέρνηση. Και δεν ντρέπεστε και συναντιέστε με τον κ. Κεμάλ (Κιλιτσντάργολου) και μιλάτε για πρόωρες εκλογές. Μην έχετε ελπίδες όλα αυτά είναι όνειρα, όνειρα. Θα περιμένετε τον Ιούνιο του 2023», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ