Μενού
  • Α-
  • Α+

Αντιμέτωπη με τουλάχιστον 60 χρόνια φυλάκισης βρίσκεται η Γκισλέιν Μάξγουελ, η οποία καταδικάστηκε για sex trafficking, αφού αποδείχθηκε στη δίκη της ότι βοηθούσε τον παιδεραστή εκατομμυριούχο Τζέφρι Έπσταϊν να αποκτά πρόσβαση σε νεαρά κορίτσια για να ικανοποιεί τις άρρωστες ορέξεις του.Με άρθρο της στην εφημερίδα Sun, η δημοσιογράφος Πετρονέλα Γουάιατ, πρώην σύντροφος του σημερινού πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, γράφει για τις δικές της εμπειρίες: Από την πρώτη φορά που γνώρισε την Γκισλέιν στα 16 της χρόνια, μέχρι το «μάθημα πεολειχίας» που της είχε προσφέρει μια δεκαετία αργότερα σε ένα κοκτέιλ πάρτι. 

Διαβάστε ακόμη: Γκισλέιν Μάξγουελ: Ενοχη για το σκάνδαλο Επστάιν - Βοηθούσε στην κακοποίηση ανηλίκων

«Την πρώτη φορά που γνώρισα την Γκισλέιν ήταν σε ένα κυριλέ ιταλικό εστιατόριο στο Λονδίνο τη δεκαετία του '80, όταν ήμουν 16. Εκείνη με περνούσε επτά χρόνια και φυσικά καθόταν στο καλύτερο τραπέζι, με τη βαθιά φωνή της να κυριαρχεί στην παρέα των 10 ή 12 ατόμων, στην πλειοψηφία τους άνδρες», γράφει η Πετρονέλα Γουάιατ στο άρθρο της, εξηγώντας στη συνέχεια ότι κάποιος από το τραπέζι την φώναξε να πλησιάσει, και τη σύστησε στην Μάξγουελ. Όταν εκείνη της είπε ότι την έχει ακουστά, η Γουάιατ ένιωσε κολακευμένη αλλά και φοβισμένη. «Το χαμόγελό της ήταν γοητευτικό αλλά το βλέμμα της ανησυχητικά άμεσο, καθώς ανεβοκατέβαινε στο σώμα μου».

Η δεύτερη φορά που βρέθηκαν ήταν δέκα χρόνια μετά. Η δημοσιογράφος που διατηρούσε παράνομη σχέση με τον σημερινό Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνζον, συναντήθηκε ξανά με την Γκισλέιν Μάξγουελ τη δεκαετία του 90' και είδε μερικές διαφορές στη συμπεριφορά της. 

«Είχε αλλάξει. Τα κατάμαυρα μαλλιά της ήταν κομμένα αγορίστικα και είχε λευκάνει τα δόντια της. Έδειχνε πιο σκληρή. Είχε χάσει τη γοητεία της και έδειχνε να υποδύεται έναν ρόλο. Είχα ακούσει ότι έβγαινε με έναν άξεστο αλλά πλούσιο χρηματοοικονομικό σύμβουλο. Όταν αναγνωρίσαμε η μία την άλλη, εκείνη γέλασε υπερβολικά δυνατά. Τη ρώτησα τι κάνει, αλλά αντί να μου απαντήσει έβαλε τα δάχτυλά της γύρω από τον καρπό μου και άρχισε να κάνει κάτι παράξενες κινήσεις, σαν καβούρι. "Τι κάνεις;" τη ρώτησα αμήχανα. "Σου δείχνω πώς να κάνεις στοματικό σεξ". "Γιατί" ρώτησα εγώ ανόητα. Εκείνη ύψωσε τα φρύδια της έκπληκτη: "Δεν θες να ικανοποιείς τους άνδρες;" με ρώτησε, σαν να επρόκειτο για επαγγελματική καριέρα. Εγώ τότε απομακρύνθηκα αλλά αμέσως μαζεύτηκαν κοντά της μερικά νέα κορίτσια για να επωφεληθούν από το σεμινάριο της Γκισλέιν».

Η Μάξγουελ κρίθηκε ένοχη για:

  • σεξουαλική εμπορία ανηλίκου, που επισύρει μέγιστη ποινή κάθειρξης 40 ετών
  • μεταφορά ανηλίκου με πρόθεση να συμμετάσχει σε εγκληματική σεξουαλική δραστηριότητα, που επισύρει μέγιστη ποινή 10 ετών
  • συνωμοσία για μεταφορά ανηλίκων με πρόθεση να συμμετάσχουν σε εγκληματική σεξουαλική δραστηριότητα, που επισύρει μέγιστη ποινή πέντε ετών
  • συνωμοσία για να δελεάσουν ανηλίκους να ταξιδέψουν για να εμπλακούν σε παράνομες σεξουαλικές πράξεις, που επισύρει μέγιστη ποινή 5 ετών
  • συνωμοσία για τη διάπραξη σεξουαλικής εμπορίας ανηλίκων, που επισύρει επίσης μέγιστη ποινή πέντε ετών
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA