ΔΙΕΘΝΗ
02/01/2022 19:15

Maricoin: Ερχεται το πρώτο κρυπτονόμισμα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Στα «σκαριά» βρίσκεται το πρώτο ΛΟΑΤΚΙ+ κρυπτονόμισμα - Οι υποστηρικτές του maricoin έχουν ως στόχο το κρυπτονόμισμα να αρχίσει να διαπραγματεύεται στις αρχές του επόμενου έτους, ανοίγοντας τον δρόμο για τη χρήση του ως μέσο πληρωμής σε φιλικές επιχειρήσεις

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Maricoin: Ερχεται το πρώτο κρυπτονόμισμα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
Πηγή: Shutterstock
Ανάγνωση:

Μέσα στο 2022 φαίνεται πως θα κυκλοφορήσει το πρώτο ΛΟΑΤΚΙ+ κρυπτονόμισμα με τους δημιουργούς του να δηλώνουν ότι «θέλουν να αξιοποιήσουν την οικονομική δύναμη της κοινότητας με στόχο να αλλάξουν τον κόσμο». Όπως αναφέρει το Reuters, το επονομαζόμενο maricoin, που πήρε το όνομά του από ένα λογοπαίγνιο που προέρχεται από μια προσβολή κατά ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στα ισπανικά, ξεκίνησε την Παρασκευή με μια πιλοτική δοκιμή διάρκειας μιας εβδομάδας στην οποία συμμετείχαν 10 επιχειρήσεις στην Chueca, γνωστή ως η γειτονιά ΛΟΑΤΚΙ+ της Μαδρίτης.

Οι υποστηρικτές του maricoin έχουν ως στόχο το κρυπτονόμισμα να αρχίσει να διαπραγματεύεται στις αρχές του επόμενου έτους, ανοίγοντας τον δρόμο για τη χρήση του ως μέσο πληρωμής σε φιλικές επιχειρήσεις και εκδηλώσεις προς τους ΛΟΑΤΚΙ+ σε όλο τον κόσμο.

Ο 48χρονος συνδημιουργός του, Juan Belmonte, κομμωτής και επιχειρηματίας, δήλωσε ότι η ιδέα για το LGBT+ κρυπτονόμισμα του ήρθε ενώ διασκέδαζε με φίλους στην εκδήλωση Pride της Μαδρίτης τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους. Η εκστρατεία της εν λόγω ομάδας απαγορεύτηκε γρήγορα από τις ισπανικές αρχές, αλλά ο Belmonte δήλωσε ότι τον έκανε να συνειδητοποιήσει ότι “έπρεπε να κάνει κάτι για να βοηθήσει στην αξιοποίηση της οικονομικής επιρροής της ΛΟΑΤ+ κοινότητας στον αγώνα κατά της ομοφοβίας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΛΟΑΤΚΙ+
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ