Μενού
  • Α-
  • Α+

Για πάνω από 45 χρόνια η δολοφονία της 21χρονης που ήταν κουνελάκι του Playboy παραμένει ανεξιχνίαστη. Η 21χρονη Ιβ Στράφορντ μαχαιρώθηκε στο λαιμό από έναν άγνωστο άνδρα, το DNA του οποίου συνδέθηκε με ακόμα μία περίπτωση δολοφονίας μαθήτριας. Ωστόσο μέχρι σήμερα οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει να τον συλλάβουν. 

Διαβάστε ακόμη: Συνέλαβαν τον δολοφόνο του Ρώσου μαφιόζου Αλεξάντερ Σολόνικ

Το μυστήριο γύρω από τον θάνατο της 21χρονης Ιβ που είχε διασυνδέσεις με διάσημους και εκατομμυριούχους παραμένει μέχρι και σήμερα ανεξιχνίαστο. Η Ιβ άφησε την οικογένειά της στο Warrington σε ηλικία 19 ετών και μετακόμισε στο Λονδίνο με το όνειρο να γίνει μοντέλο. Το 1973 έπιασε δουλειά σαν σερβιτόρα στο Playboy Club του Λονδίνου, σε ηλικία 19 ετών. Ήταν αγαπητή στους θαμώνες του κλαμπ ενώ την ξεχώριζε ο ιδιοκτήτης Victor Aubrey Lownes. Οι σερβιτόρες στο κλαμπ φορούσαν στολές όπως τα κουνελάκια του Playboy σε κόκκινο χρώμα. 

Η Ιβ ήταν περήφανη για τις γνωριμίες που έκανε στην δουλειά της και έδειχνε στη μητέρα της Λιζ, τον αδερφό της Μπερτ και τον πατέρα της Αλμπερτ, φωτογραφίες με τους κωμικούς Eric Morecambe και Sid James καθώς επίσης και τον τον μποξέρ John Conteh. Ηθελε απεγνωσμένα να γίνει μοντέλο αλλά την απέρριψαν για να εμφανιστεί στο εξώφυλλο του αμερικανικού Playboy. Ωστόσο άδραξε την ευκαιρία και πόζαρε για το Mayfair, το βρετανικό περιοδικό αντίστοιχο του Playboy. 

Η Ιβ πόζαρε τόπλες και συστήθηκε στο κοινό μέσα από το εξώφυλλο του Mayfair με το όνομα Εύα Βον Μπορκ για το τεύχος του Μαρτίου. Μάλιστα, τότε την είχαν χαρακτηρίσει ως την «πιο πλαστική ξανθιά» που είχε ανακαλυφθεί. Η Ιβ εμφανίστηκε σε αφιέρωμα 9 σελίδων στο περιοδικό το οποίο είχε πουλήσει εκείνο το μήνα πάνω από 460.000 τεύχη. 

Η φωτογράφιση στο Mayfair είχε εκνευρίσει τον εργοδότη της που αποφάσισε να την παύσει από τον ρόλο της ως «Κουνελάκι Αβα» στο κλαμπ για 3 μήνες. Η μάνατζέρ της Εριν Μόρις, η οποία την είχε προσλάβει στο κλαμπ, ανέφερε πως η Ιβ έκανε τη φωτογράφιση γνωρίζοντας πως θα έχει συνέπειες στη δουλειά της. «Δεν ήταν στεναχωρημένη, ήξερε τι έκανε και τι θα συνέβαινε. Μου είπε πως φωτογραφήθηκε γιατί ήθελε να γίνει μοντέλο. Της είπα να επιστρέψει στη δουλειά, ωστόσο δεν ήθελε και δεν χρειαζόταν τότε. Δεν ήθελε να πηγαίνει πράγματα στα τραπέζια, ήθελε να κάνει κάτι με τη ζωή της», δήλωσε στην Mirror η Εριν Μόρις. 

Μετακόμιση 

Η Ιβ μετακόμισε στο ανατολικό Λονδίνο μαζί με τον σύντροφό της Τόνι Πριστ. Ο Πριστ ήταν μουσικός και γνώρισε την Ιβ το 1972. Οι δυο τους νοίκιαζαν ένα δωμάτιο με ένα κρεβάτι ωστόσο αποφάσισαν να ζήσουν στο δικό του σπίτι. Στο νέο τους διαμέρισμα είχαν 4 κρεβατοκάμαρες και στούντιο προκειμένου ο Τόνι να ηχογραφεί τραγούδια με το συγκρότημά του Onyx in Cornwall. 

Στο σπίτι μετακόμισε ένα μέλος του συγκροτήματος με τη σύντροφό του στα τέλη του 1974, μέχρι που τα μέλη της μπάντας αποφάσισαν να κάνουν σόλο καριέρα. Τότε η Ιβ ήταν 21 ετών. Ο Τόνι μαζί με ακόμα ένα μέλος έπιασαν δουλειά σε μία μεταφορική εταιρεία.  Η Ιβ μετά την αποχώρησή της από το κλαμπ και το αφιέρωμα στο Mayfair πόζαρε για ακόμα ένα περιοδικό στη Νότια Αφρική καθώς επίσης και για το εξώφυλλο ενός αστυνομικού μυθιστορήματος, στο οποίο έδειχνε τρομαγμένη ενώ ένα μαχαίρι βρισκόταν στον λαιμό της

Βιασμός και δολοφονία 

Στις 17 Μαρτίου 1975 η Ιβ επισκέφτηκε τον ατζέντη της και στη συνέχεια αγόρασε ένα μπουκέτο λουλούδια για να επιστρέψει σπίτι. Έφτασε στο σπίτι της στις 16:10, και στις 16:30 ένας γείτονας άκουσε πως μιλούσε με έναν άνδρα στις σκάλες. Στις 17:15 ο γείτονας άκουσε έναν γδούπο, περιγράφοντας στις αρχές πως έμοιαζε με καρέκλα που έπεσε στο πάτωμα και στη συνέχεια βήματα στις σκάλες. Δέκα λεπτά αργότερα έφτασε στο σπίτι ο Τόνι μαζί με έναν πρώην μέλος του συγκροτήματος και αντίκρισε ένα σκηνικό βγαλμένο από ταινία τρόμου.

Η Ιβ ήταν νεκρή. Ο δολοφόνος είχε δέσει τα χέρια και τα πόδια της Ιβ με τις κάλτσες της, την είχε βιάσει και την είχε μαχαιρώσει με μανία στο λαιμό 12 φορές, σχεδόν αποκεφαλίζοντάς την. Δίπλα στο άψυχο σώμα της 21χρονης βρισκόταν το μπουκέτο λουλούδια που είχε αγοράσει. Στο διαμέρισμα δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να θεωρούν πως η Ιβ γνώριζε τον δολοφόνο της. 

DNA 

Στις 3 Σεπτεμβρίου 1975, η 16χρονη Λιν Γουίντον επέστρεφε σπίτι της όταν δέχτηκε ένα χτύπημα στο κεφάλι και βιάστηκε στο Χάουνσλοου. Την έφηβη εντόπισαν περαστικοί μία ημέρα μετά. Παρά τα βαριά τραυματά της ήταν ακόμα ζωντανή. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και εξέπνευσε μία εβδομάδα αργότερα. 

Το 2004 οι Αρχές αποφάσισαν να ανοίξουν εκ νέου την έρευνα για τη δολοφονία των δύο γυναικών. Το 2007 με τη βοήθεια του DNA ανακάλυψαν πως ο ίδιος άνδρας βίασε και σκότωσε τόσο την Ιβ όσο και την Λιν. Τον Σεπτέμβριο του 2015 η Σκότλαντ Γιαρντ ζήτησε πληροφορίες για τις δολοφονίες. Η υπόθεση παραμένει μέχρι και σήμερα ανεξιχνίαστη

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA