ΔΙΕΘΝΗ
17/01/2022 12:51

Κορονοϊός - Αλμπερτ Μπουρλά: Τελευταίο κύμα με τόσους περιορισμούς – Την Ανοιξη η κανονικότητα

Ο  επικεφαλής της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά προέβλεψε πως την Ανοιξη θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα ενώ θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό από 'δω και πέρα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κορονοϊός - Αλμπερτ Μπουρλά: Τελευταίο κύμα με τόσους περιορισμούς – Την Ανοιξη η κανονικότητα
Άλμπερτ Μπουρλά (πηγή: Ελλ. Κυβέρνηση)
Ανάγνωση:

Δύο χρόνια συμπληρωμένα από τότε που ο κορονοϊός απλώθηκε σε όλο τον πλανήτη δημιουργώντας την πανδημία και τις συνθήκες που συνεχίζουμε να ζούμε, με το ερώτημα να είναι ένα. Πότε θα έρθει το τέλος του. Αυτό το ερώτημα έθεσαν και στον επικεφαλής της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, σε συνέντευξη που στο γαλλικό BFM TV.

Διαβάστε ακόμη: Μετάλλαξη Ομικρον: Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα - Πόσο εύκολα μεταδίδεται, τι ισχύει για εμβόλιο και νοσήσεις

Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro έθεσε το ερώτημα για το αν τελική μετάλλαξη Ομικρον θα είναι και το «κύκνειο άσμα» του ιού με την πανδημία να φτάνει στο τέλος. Ο Αλμπερτ Μπουρλά ωστόσο δεν επιβεβαίωσε κάτι τέτοιο καθώς όπως σημείωσε είναι αδύνατο να γνωρίζει κανείς εάν θα γίνει κάτι τέτοιο καθώς ο κορονοϊός θα συνεχίσει να κυκλοφορεί και να μεταλλάσσεται.

Video Loading...

Ωστόσο φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος σε ό,τι έχει να κάνει με την πορεία της πανδημίας. Σημειώνοντας πως ουσιαστικά θα πρέπει να ζούμε παράλληλα με τον ιό, προέβλεψε πως: «Σύντομα θα μπορούμε να επιστρέψουμε σε μια κανονική ζωή». Αλλά και πως «αυτό το κύμα θα είναι το τελευταίο με τόσους πολλούς περιορισμούς» στην κυκλοφορία των ανθρώπων και των κοινωνιών.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό στη Γαλλία, η Pfizer προσανατολίζεται στην επένδυση 520 εκατ. ευρώ στα επόμενα πέντε χρόνια για να υποστηρίξει την έρευνα κατά του κορονοϊού. Αναφορικά με το χάπι Paxlovid η Pfizer στοχεύει να παράγει έως και 120 εκατομμύρια κουτιά αυτού του φαρμάκου παγκοσμίως έως το 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
PFIZER ΑΛΜΠΕΡΤ ΜΠΟΥΡΛΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΙΚΡΟΝ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ