Μενού
  • Α-
  • Α+

Πρωτοσέλιδο είναι τις τελευταίες ώρες στα ξένα μέσα η Ελλάδα, με τη σαρωτική επέλαση της κακοκαιρίας Ελπίς που έχει παραλύσει τη χώρα να έχει τραβήξει την προσοχή του διεθνούς κοινού για την πρωτοφανή δριμύτητά της.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία: Το ΝΑΤΟ προειδοποιεί τη Ρωσία με «υψηλό κόστος» αν επιτεθεί

Κατάσταση τραγελαφική όσο και δραματική για τους Έλληνες πολίτες -και κυρίως τους Έλληνες οδηγούς- έχει προκαλέσει η επέλαση της κακοκαιρίας Ελπίς τα τελευταία 24ωρα. Η χώρα μας μπορεί να είναι συνηθισμένη ακόμα και σε βαριά χιονόπτωση, αλλά τίποτα δε θα μπορούσε να μας προετοιμάσει για την τόσο ταχεία χειροτέρευση του καιρού που επήλθε ουσιαστικά μέσα σε ένα τετράωρο το πρωινό της Δευτέρας (24/1). 

Την ίδια έκπληξη βέβαια μοιράζονται και τα ξένα μέσα, για τα οποία η χώρα μας καλύπτεται συνήθως είτε ως καλοκαιρινό resort είτε ως γεωπολιτικό «μήλο της Έριδος». Αυτό που δεν περίμεναν βέβαια ήταν η Ελλάδα να γίνει μέσα σε μερικές ώρες βορειοευρωπαϊκή πρωτεύουσα, από άποψη καιρού πάντα. Άρθρο της Guardian καλύπτει τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας Ελπίς κάνοντας αναφορά στο υποχρεωτικό κλείσιμο αεροδρομίων, κέντρων εμβολιασμού και σχολείων που έχει παραλύσει τη χώρα.

Με παρόμοιο τρόπο αναφέρθηκε και η Deutsche Welle και το ABC στις δύσκολες στιγμές που μετέρχεται η Ελλάδα, και φάνηκε να έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το παχύ λευκό πέπλο που σκέπασε την Αθήνα και τα ελληνικά νησιά, μαζί και τη Μύκονο.

Το Reuters αναφέρθηκε επίσης στην καταστροφική χιονόπτωση και επικεντρώθηκε στις επιπτώσεις για το οδικό δίκτυο της χώρας και κυρίως της Αθήνας, το οποίο τις τελευταίες ώρες έχει περιέλθει σε «καρδιακή» ανακοπή, με τίτλο «Βαρύ χιόνι παραλύει την ελληνική πρωτεύουσα, συνεργεία πασχίζουν για να ελευθερώσουν αποκλεισμένους οδηγούς».

Μαζί με την Ελλάδα τα ξένα μέσα αναφέρθηκαν και στην ανάλογη κατάσταση που επικρατεί στη Κωνσταντινούπολη, με την πόλη να έχει παραλύσει τις τελευταίες ώρες αποκόπτοντας τη διέλευση πολιτών από τη Θράκη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA