Μενού
  • Α-
  • Α+

Τραγικό τέλος περίμενε 7 πρόσφυγες και μετανάστες από το Μπαγκλαντές που έπλεαν για το νησί της Λαμπεντούσα τις πρωινές ώρες της Τρίτης (25/1), αφού τους σκότωσε το δριμύ ψύχος προτού καταφέρει να τους διασώσει η ακτοφυλακή.

Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία Ελπίς: Βορειοευρωπαίοι έγιναν οι Αθηναίοι, άσπρισε η Μύκονος - Ο διεθνής Τύπος για τον χιονιά

Το μοιραίο πλεούμενο που μετέφερε περίπου 280 μετανάστες και πρόσφυγες κυρίως από το Μπαγκλαντές και την Αίγυπτο είχε εκπλεύσει από τις ακτές της Λιβύης, κατευθυνόμενο προς το ιταλικό νησί Λαμπεντούσα. H ιταλική ακτοφυλακή εντόπισε αρχικά το σκάφος στα ανοιχτά του ακατοίκητου νησιού Λαμπιόνε κοντά στον προορισμό του και αμέσως προέβη σε επιχείρηση διάσωσης, σύμφωνα με εισαγγελέα της πόλης του Αγκριτζέντο που μίλησε στο Reuters, χωρίς να καταφέρουν δυστυχώς να σώσουν τους 7 αδικοχαμένους επιβάτες.

Το συμβάν, το οποίο άνοιξε νέους φάκελους υποθέσεων παράνομης διακίνησης προσφύγων αλλά και ανθρωποκτονίας επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος της Λαμπεντούσα, Σαλβατόρε Μαρτέλο. To τραγικό συμβάν έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από παρόμοια περιστατικά, σε μία περίοδο που οι προσφυγικές και μεταναστευτικές εισροές προς την Ιταλία σημειώνουν κατακόρυφη άνοδο, καθώς κοντά στις 2.000 ψυχές έχουν αποβιβαστεί στην χώρα από τις αρχές της χρονιάς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA