Μενού
  • Α-
  • Α+

Νοσοκομείο των ΗΠΑ απέρριψε προς το παρόν έναν ασθενή για μεταμόσχευση καρδιάς, επειδή δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Ο 31χρονος DJ Ferguson έχει απόλυτη ανάγκη από μια νέα καρδιά, αλλά το Brigham and Women's Hospital στη Βοστώνη τον έβγαλε από τη λίστα του, είπε ο πατέρας του, Ντέιβιντ. Σημειώσε μάλιστα ότι το εμβόλιο Covid έρχεται σε αντίθεση με τις «βασικές αρχές του γιου μου, καθώς δεν πιστεύει σε αυτό». Το νοσοκομείο είπε ότι ακολουθούσε την υφιστάμενη πολιτική, σύμφωνα με το BBC.

Διαβάστε ακόμη: «Ψυχροπολεμικό» κλίμα λόγω Ουκρανίας: Ο Μπάιντεν δηλώνει έτοιμος να επιβάλει κυρώσεις στον ίδιο τον Πούτιν

Το Brigham and Women's Hospital δήλωσε στο BBC σε δήλωση: «Δεδομένης της έλλειψης διαθέσιμων οργάνων, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι ένας ασθενής που λαμβάνει ένα μεταμοσχευμένο ζωτικό όργανο έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης». Εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι το νοσοκομείο απαιτεί «τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, καθώς ο τρόπος ζωής των υποψηφίων για μεταμόσχευση οφείλει να δημιουργήσει τις μεγαλύτερες δυνατές πιθανότητες για μια επιτυχημένη επέμβαση και να βελτιστοποιήσουν την επιβίωση του ασθενούς μετά τη μεταμόσχευση, δεδομένου ότι το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι δραστικά κατασταλμένο». Σημειώνεται, ότι η κατανάλωση αλκοόλ ή το κάπνισμα παίζουν επίσης καθοριστικό ρόλο για το αν εν τέλει ένα νοσοκομείο στις ΗΠΑ - ανάλογα και με την πολιτεία - θα προχωρήσει στη μεταμόσχευση. 

Το νοσοκομείο πρόσθεσε ότι τα περισσότερα από τα 100.000 άτομα στις λίστες αναμονής για μεταμοσχεύσεις οργάνων δεν θα λάβουν όργανο μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια λόγω της έλλειψης διαθέσιμων οργάνων. Ο κ. Φέργκιουσον νοσηλεύεται στο νοσοκομείο από τις 26 ​​Νοεμβρίου 2021 και πάσχει από κληρονομικό καρδιακό πρόβλημα που κάνει τους πνεύμονές του να γεμίζουν αίμα και υγρά, σύμφωνα με τον έρανο που δημιουργήθηκε για αυτόν στο GoFundMe.

Ο διοργανωτής του έρανου είπε ότι ο κ. Φέργκιουσον ανησυχεί ότι θα μπορούσε να παρουσιάσει καρδιακή φλεγμονή - μια πιθανή παρενέργεια από τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού που το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) τονίζει ότι είναι σπάνιο. Το CDC ενθαρρύνει τους λήπτες μοσχευμάτων και όσους βρίσκονται στον άμεσο κύκλο τους να εμβολιαστούν πλήρως και να ενισχυθούν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας μη εμβολιασμένος Αμερικανός αντιμετωπίζει εμπόδια στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης τις τελευταίες εβδομάδες. Νωρίτερα αυτό το μήνα, μια γυναίκα από τη Μινεσότα μήνυσε το τοπικό της νοσοκομείο, αφού οι γιατροί προσπάθησαν να βγάλουν τον ανεμβολίαστο σύζυγό της από τον αναπνευστήρα που χρησιμοποιούσε για δύο μήνες. Λίγο περισσότερο από το 63% του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου και περίπου το 40% των Αμερικανών έχει λάβει και την τρίτη. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA