Μενού
  • Α-
  • Α+

Σάλο προκάλεσε στα ιταλόφωνα social media σεξιστική αγγελία εταιρείας από τη Νάπολη της Ιταλίας. Μάλιστα, στην υπόθεση ενεπλάκη μέχρι και το υπουργείο Εργασίας της γειτονικής χώρας. 

Διαβάστε επίσης: Τζο Μπάιντεν: Η Ρωσία ενδέχεται να εισβάλει τον επόμενο μήνα στην Ουκρανία

Για «γυναίκα, 30 ετών το πολύ και ευπαρουσίαστη» έψαχνε εταιρεία από τη Νάπολη, όπως είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα εξεύρεσης εργασίας. Το πήγαν λίγο μακριά βέβαια, ζητώντας από τις υποψήφιες να στείλουν στα γραφεία τους «φωτογραφία με μαγιό», και όλα αυτά για την πολυπόθητη θέση της ρεσεψιόν και 5 ευρώ ωρομίσθιο. Προς έκπληξη κανενός, η εν λόγω εταιρεία έφαγε «χοντρό» δούλεμα στα social media. «Πέρα από τον μισθό πείνας, σου ζητάνε και φωτογραφία με μαγιό για να πας να κάνεις τη ρεσεψιονίστ. Τι σκουπίδια», σχολιάζει χρήστης του Twitter.

https://twitter.com/sempreciro/status/1486374675374649348?ref_src=twsrc^tfw

Ευτυχώς, το περιστατικό δεν πέρασε στα «ψιλά». Σύμφωνα με τη Guardian, το υπουργείο Εργασίας της Ιταλίας διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για την υπόθεση, μετά την πρωτοβουλία του υπουργού Αντρέα Ορλάντο. Το πρόβλημα το σεξισμού στον τομέα της εργασίας στην Ιταλία δεν είναι αμελητέο. Σύμφωνα με δεδομένα του 2019, λιγότερες από τις μισές γυναίκες σε εργάσιμη ηλικία απασχολούνται σε κάποια δουλειά, κατάσταση που επιδεινώθηκε με τον κοινωνικο-οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας.

Τελικά, αφού τόσο κοινό όσο και θεσμοί τους «γρύλισαν», η εταιρεία έκανε το αναμενόμενο και απολογήθηκε, δηλώνοντας στον ιταλικό Τύπο πως η αγγελία ήταν «απρεπής, αποτέλεσμα έλλειψης εμπειρίας του εργαζόμενου που την ανήρτησε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA