Μενού
  • Α-
  • Α+

Μέσα σε κλίμα πολιτικής αντιπαράθεσης, και με τον φόβο επεισοδίων, πολλές εκατοντάδες Καναδοί φορτηγατζήδες, υπό τη στήριξη του Ελον Μασκ ταξίδεψαν για χιλιόμετρα από πολλά μέρη του Καναδά και συγκεντρώθηκαν στην Οτάβα, την καναδική πρωτεύουσα για να συμμετάσχουν σε μια διαδήλωση ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, ο οποίος αποτελεί προϋπόθεση για τη διέλευση των συνόρων Καναδά - ΗΠΑ. Αποτέλεσμα των διαταραχών ήταν να φυγαδευτεί ο πρωθυπουργός και η οικογένειά του!

Διαβάστε ακόμη: ΗΠΑ: Κλέφτης προσπάθησε να βγάλει τηλεόραση... 70 ιντσών από κατάστημα

Συγκεκριμένα, ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό και η οικογένειά του αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους στην Οτάβα και μεταφέρθηκαν σε μυστική τοποθεσία, όπως αναφέρει το CBC. Το γραφείο του πρωθυπουργού είπε μάλιστα ότι δεν θα αναφέρει την τοποθεσία του Τριντό για λόγους ασφαλείας. Ο Λοχίας του Καναδικού Κοινοβουλίου προειδοποίησε ότι οι διαδηλωτές θα μπορούσαν να εμφανιστούν στα σπίτια των αξιωματούχων, κάτι που ο κ. Τριντό γνωρίζει καλά. 

«Η μικρή περιθωριακή μειοψηφία των ανθρώπων που κατευθύνονται προς την Οτάβα και έχουν απαράδεκτες απόψεις που εκφράζουν δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις των Καναδών που ήταν εκεί ο ένας για τον άλλον, οι οποίοι γνωρίζουν ότι ακολουθώντας την επιστήμη και προστατεύοντας τον καθένα είναι ο καλύτερος τρόπος για να συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε τις ελευθερίες μας, τα δικαιώματά μας, τις αξίες μας, ως χώρα», είπε ο κ. Τριντό.

https://twitter.com/CTVToronto/status/1487772593088311303?ref_src=twsrc^tfw

Ζητούν ενισχύσεις οι Αρχές

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν από αρνητές του εμβολίου το Σάββατο και η Αστυνομική Υπηρεσία της Οτάβα έχει λάβει ενισχύσεις από τις περιοχές του Τορόντο, του Λονδίνου, της Υόρκης και του Ντάραμ, καθώς και την επαρχιακή αστυνομία του Οντάριο.

Ορισμένοι από τους διοργανωτές των εκδηλώσεων κάλεσαν τους υποστηρικτές να αποφύγουν τη βία. Πέρα από διαδηλωτές που έχουν μαζευτεί πεζοί, έχουν συγκεντρωθεί και φορτηγά σχηματίζοντας κομβόι.

«Δεν θέλουμε να μας αναγκάσουν να εμβολιαζόμαστε, θα πρέπει αυτό να είναι προσωπική επιλογή»,​ είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια διαδηλώτρια, η Λουίζ, η οποία ήρθε για να υποστηρίξει τους φορτηγατζήδες κατά τη διάρκεια μιας στάσης στην περιοχή Βοντράιγ, στο δρόμο προς την Οτάβα.

Υπό τις επευφημίες του πλήθους και με κορναρίσματα, η ασπρομάλλα συνταξιούχος είπε ότι φοβάται ότι με το μέτρο αυτό θα χάσει τελείως την ελευθερία της. Συμμετέχει στην κινητοποίηση για να «ευχαριστήσει τους φορτηγατζήδες» και «να στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση Τριντό».

«Είτε οι άνθρωποι είναι εμβολιασμένοι είτε όχι, δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η υποχρεωτικότητα», τόνισε η Ταμπίθα, 26 ετών, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, κρατώντας στα χέρια της μια καναδική σημαία. Σύμφωνα με την ίδια, ο Καναδάς πρέπει να βρει τα «κοινά σημεία και τα θεμελιώδη ιδανικά».

Σιγοντάρει ο Ελον Μασκ

Το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού το κατήγγειλαν ορισμένοι φορτηγατζήδες, οι οποίοι βρήκαν έναν νέο «σύμμαχο». Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Ελον Μασκ, έγραψε στο Twitter: «Οι Καναδοί φορτηγατζήδες είναι αυτοί που παρέχουν».

«Αυτή είναι μια πανεθνική διαδήλωση. Θα είναι σημαντική σε μέγεθος και πολωτικής φύσης», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Οτάβα Πίτερ Σλόλι σε συνέντευξη Τύπου χθες Παρασκευή, αναφερόμενος σε μια «σύνθετη και ταχέως μεταβαλλόμενη» κατάσταση.

Μάλιστα, ορισμένοι έμποροι έκλεισαν τα καταστήματά τους για το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA