Μενού
  • Α-
  • Α+

Αποτροπιασμό προκαλεί το «έγκλημα τιμής» στη Συρία, όπου ένα 5χρονο κοριτσάκι δολοφονήθηκε από τους γονείς του αφού είχε βιαστεί πριν λίγους μήνες. Το άψυχο σώμα του παιδιού εντοπίστηκε δίπλα σε έναν κάδο σκουπιδιών στην Μανμπίτζ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο. 

Διαβάστε ακόμηΓούπι Γκόλντμπεργκ: Είπε ότι το Ολοκαύτωμα δεν είχε να κάνει με τη φυλή και ζήτησε συγγνώμη

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι Αρχές συνέλαβαν αρκετά μέλη της οικογένειας για τη δολοφονία της 5χρονης. Το παρατηρητήριο, το οποίο περιέγραψε αυτό το περιστατικό ως έγκλημα «καμίας τιμής», τόνισε ότι «οι δολοφόνοι πρέπει να δικαστούν δίκαια, και όχι μόνο αυτοί, αλλά όλοι όσοι διέπραξαν εγκλήματα υπό το πρόσχημα της τιμής σε διάφορα εδάφη της Συρίας». 

Το 5χρονο είχε πέσει θύμα απαγωγής και βιάστηκε στην περιοχή al-Shahba, στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου στις 18 Νοεμβρίου από έναν άνδρα που δεν έχει ταυτοποιηθεί, ο οποίος και το βίασε. Το παιδί βρέθηκε σε κακή κατάσταση λίγες μέρες αργότερα. Εν τέλει δολοφονήθηκε από μέλη της οικογένειάς του και το άψυχο σώμα του βρέθηκε στις 27 Ιανουαρίου δίπλα από έναν κάδο σκουπιδιών. 

Συρία: Η δολοφονία της Έιντα και ο στραγγαλισμός 16χρονης

Ακόμα ένα έγκλημα τιμής που είχε συγκλονίσει τη Συρία συνέβη τον περασμένο Ιούλιο στην Χασάκα. Η 18χρονη Έιντα επιχείρησε να το σκάσει με τον σύντροφό της αλλά δεν τα κατάφερε. Τότε η οικογένειά της την κλείδωσε σε ένα απομονωμένο σπίτι στην εξοχή και για μέρες την χτυπούσαν. Μάλιστα δεν της έδιναν φαγητό μέχρι που την έβαλαν στο «εκτελεστικό απόσπασμα» και την πυροβόλησαν με όπλα οι συγγενείς της. Λίγες ημέρες μετά την δολοφονία της Έιντα, μία 16χρονη στραγγαλίστηκε από τον πατέρα της επειδή την είχε βιάσει ο ξάδερφος της. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA