Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται αντιμέτωπος με τρεις νέες εκκλήσεις - μέσα από τους κόλπους του Συντηρητικού Κόμματος - να παραιτηθεί, καθώς αυξάνεται σταθερά ο αριθμός τους εξαιτίας των αποκαλύψεων για τα πάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ στη διάρκεια της αυστηρής καραντίνας που είχε επιβληθεί με στόχο την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού.

Η αστυνομία ερευνά 12 διαφορετικές συναθροίσεις για παραβίαση των κυβερνητικών μέτρων κατά της πανδημίας, σε συνέχεια μίας εσωτερικής έρευνας που έκανε λόγο για «σοβαρή αποτυχία ηγεσίας».

Έπειτα από εβδομάδες αποκαλύψεων στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης για τα πάρτι, η δημοτικότητα των Συντηρητικών έχει κάνει «βουτιά» στις δημοσκοπήσεις και έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη των βουλευτών στο πρόσωπο του ηγέτη που κέρδισε τις εκλογές το 2019.

«Δεν συμβαδίζουν ο πόνος και οι θυσίες της συντριπτικής πλειοψηφίας του βρετανικού λαού στη διάρκεια της καραντίνας με τη συμπεριφορά και τις ενέργειες όσων εργάζονται στη Ντάουνινγκ Στριτ», δήλωσε ο Γκάρι Στρίτερ, βουλευτής από τη νοτιοδυτική Αγγλία. «Έστειλα επιστολή ζητώντας πρόταση δυσπιστίας κατά του πρωθυπουργού», έγραψε στο Facebook. Ο Στρίτερ ήταν ο έβδομος βουλευτής που ζήτησε δημόσια να διεξαχθεί ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στον Μπόρις Τζόνσον, αν και πολλοί άλλοι βουλευτές είτε έχουν ζητήσει να παραιτηθεί είτε τον έχουν επικρίνει ανοικτά.

Μία ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης μπορεί να ενεργοποιηθεί εάν το 15% των 359 Συντηρητικών μελών του Κοινοβουλίου τη ζητήσει εγγράφως από το αρμόδιο κομματικό όργανο. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των επιστολών που έχει κατατεθεί.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να αντιπαρέλθει τις πιέσεις, ανακοινώνοντας μία σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες και δεσμευόμενος για ανασχηματισμό του επιτελείου του και συνέχιση της προσπάθειας ανάκαμψης από την πανδημία. Νωρίτερα σήμερα ανακοίνωσε το σχέδιο για την καταπολέμηση της περιφερειακής ανισότητας – μία από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις που τον βοήθησαν να πείσει εκατομμύρια ψηφοφόρους να στηρίξουν τους Τόρις το 2019.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA