Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενα ακόμη έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ της ελληνικής ακτοφυλακής και ενός Τούρκου ψαρά καταγράφηκε στο Αιγαίο, στα ανοιχτά της Ίμβρου. Το ελληνικό λιμενικό προειδοποίησε τον Τούρκο ψαρά που είχε μπει στα ελληνικά χωρικά ύδατα να απομακρυνθεί, ωστόσο εκείνος, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για διεθνή ύδατα, αρνήθηκε και απάντησε στους Έλληνες λιμενικούς ότι θα δουν τί θα πάθουν μόλις πλησιάσει η τουρκική ακτοφυλακή.

Διαβάστε ακόμη: Ουκρανία - Δραματική προειδοποίηση από ΜΚΟ: «Κίνδυνος για μαζικό εκτοπισμό πληθυσμού»

Ο Τούρκος ψαράς, Ιλκέρ Ρέις, είναι ένας μικρός... influencer των θαλασσών γνωστός για τα βίντεο που τραβάει στο κανάλι του στο Youtube. Καταγράφοντας για άλλη μια φορά σε βίντεο τη σκηνή, ο Τούρκος ψαράς, κατέγραψε τη σύσταση των Ελλήνων λιμενικών να τον προειδοποιούν να απομακρυνθεί καθώς όπως του είπαν «...βρίσκεται σε ελληνικά χωρικά ύδατα».

Ο Τούρκος ψαράς όμως τους απάντησε: «Ποιος είσαι εσύ! Έλα, αν σου βαστάει. Καλέσαμε το λιμενικό και σε λίγο θα έρθουν και θα το βάλετε στα πόδια. Είστε προδότες. Έλα να επέμβεις. Τίποτα δεν μπορείς να κάνεις. Δεν φοβάμαι κανέναν, αυτά είναι διεθνή ύδατα. Μη μου λες τίποτα» και τότε ο Έλληνας λιμενικός απείλησε ότι «...θα βουλιάξω τη βάρκα σου».

Ο Τούρκος ψαράς απάντησε ότι «Τέτοιοι είστε» και λίγο μετά -αφού η λογομαχία συνεχίστηκε για μερικά λεπτά ακόμη- το ελληνικό σκάφος έφυγε από την περιοχή, θέλοντας να ρίξει τους τόνους από μία ακόμη τουρκική πρόκληση.

Ο λογαριασμός στο Twitter που διαμοιράστηκε το βίντεο κάνει λόγο για πρόκληση από πλευρά της ελληνικής Ακτοφυλακής. Ωστόσο, η ακτοφυλακή φωνάζει στα αγγλικά στον Τούρκο ψαρά, ενώ εκείνος δημιουργεί την ένταση και το επεισόδιο, κάτι που φανερώνει το ίδιο το βίντεο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA