Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονιστική ήταν η ομιλία που έδωσε η Αντζελίνα Τζολί στο αμερικανικό Κογκρέσο, υποστηρίζοντας την ανανέωση νομοσχεδίου κατά της ενδοοικογενειακής και σεξουαλικής βίας.

Διαβάστε επίσης: Αντονι Μπλίνκεν: Μια ρωσική εισβολή ίσως ξεκινήσει ακόμη και μέσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Ο λόγος για τον οποίο κάποιοι άνθρωποι αποφεύγουν να βγουν από κακοποιητικά περιβάλλοντα είναι επειδή νιώθουν ασήμαντοι. Καθώς το Κογκρέσο απασχολείτο με άλλα ζητήματα και σιωπούσε επί μία δεκαετία, ενισχύθηκε αυτή η αίσθηση ασημαντότητας», δήλωσε από το βήμα η Αντζελίνα Τζολί. «Η αλήθεια είναι πως η βία μέσα στο σπίτι είναι ευρέως αποδεκτή στις ΗΠΑ. Για τα θύματα, είναι σαν κάποιος να σου κρατάει το κεφάλι κάτω από το νερό, να σε πνίγει». Με τρεμάμενη φωνή, συνέχισε: «Πάνω απ' όλους πρέπει να αναγνωρίσουμε όλα εκείνα τα παιδιά τα οποία υποφέρουν, σιωπηλά και έντρομα ακόμα και αυτή την στιγμή, εν αγνοία του συστήματος προστασίας ανηλίκων, καθώς και όλες τις γυναίκες που σκοτώθηκαν, ενώ θα μπορούσαν να έχουν σωθεί», είπε η ηθοποιός με δάκρυα στα μάτια.

Ποιο είναι το κρίσιμο νομοσχέδιο

Για την ανανέωση του νομοσχεδίου για τη βία κατά των γυναικών (Violence Against Women Act) το οποίο προτάθηκε την Τετάρτη (9/2), μεταξύ των προσώπων που κλήθηκαν να υποστηρίξουν την πολιτική κίνηση ήταν και η διάσημη ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί. Το φλέγον νομοσχέδιο εμπεριέχει διατάξεις που προστατεύουν τα θύματα ενδοοικογενειακής και σεξουαλικής βίας, τα οποία είναι στην συντριπτική τους πλειονότητα γυναίκες. Μαζί με μία δικομματική ομάδα Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, εκπρόσωπους θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και συνηγόρους ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το Κογκρέσο θα ψηφίσει για την επανέγκριση του νόμου.

https://www.instagram.com/p/CZxSGsBppEb/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Από την μεριά της, η Αντζελίνα Τζολί δήλωσε μέσω του Instagram της ευγνώμων για την ευκαιρία να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των θυμάτων στο πλευρό τόσων άξιων νομοθετών και συνηγόρων. «Είσαι μία εκπληκτική γυναίκα», «Λατρεύουμε το έργο που κάνεις» δηλώνουν σε υποστήριξη οι ακόλουθοί της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA