Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε διακανονισμό ήρθε ο πρίγκιπας Άντριου με την Βιρτζίνια Τζιούφρε, που τον είχε κατηγορήσει για σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν έφηβη και είχε πέσει θύμα του παιδόφιλου Τζέφρι Έπσταϊν, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν σε δικαστήριο του Μανχάταν. Ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της τουλάχιστον τρεις φορές, όταν ήταν 17 ετών. Ο πρίγκιπας Αντριου, που του αφαιρέθηκαν οι βασιλικοί τίτλοι για το σκάνδαλο, φαίνεται πως γλιτώνει τη φυλακή. Μέρος του ποσού θα πληρώσει και η βασίλισσα Ελισάβετ. 

Διαβάστε ακόμη: Maskirovka: Το πιο ισχυρό όπλο του Βλαντιμίρ Πούτιν

Η συμφωνία έρχεται λίγες εβδομάδες πριν ο Άντριου ξεκινήσει τις ένορκες ανακρίσεις από τους δικηγόρους της Τζιούφρε. Ο ίδιος δεν παραδέχεται καμία από τις κατηγορίες εναντίον του στη δήλωση που αναγγέλθηκε ο διακανονισμός. Στη δήλωση που έγινε ο πρίγκιπας Άντριου ανέφερε ότι «ήταν γνωστό ότι ο Τζέφρι Έπσταϊν διακινούσε νεαρά κορίτσια για πολλά χρόνια» και ότι «λυπάται για τη σχέση του με τον Έπσταϊν και επαινεί τη γενναιότητα της κυρίας Τζιούφρε και άλλων θυμάτων να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και τους υπόλοιπους». Η δήλωση έρχεται σε αντίθεση με τον τρόπο με τον οποίο οι δικηγόροι του Άντριου την περιέγραψαν τον Οκτώβριο, όταν ζήτησαν την απόσυρση της αγωγής. Μόλις τον περασμένο μήνα, η Ρόμπερτς έλαβε το πράσινο φως για να μηνύσει τον Άντριου για απροσδιόριστη αποζημίωση σε αστικό δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Το θύμα ίσως πάρει περισσότερα από 12 εκατ. λίρες, με τα κεφάλαια να προέρχονται από την ιδιωτική της περιουσία στο δουκάτο του Λάνκαστερ, η οποία πρόσφατα αυξήθηκε κατά 1,5 εκατομμύριο λίρες, σε περισσότερες από 23 εκατομμύρια. Είναι κατανοητό πως ο πρίγκιπας Άντριου θα καταβάλει τώρα ένα μεγάλο ποσό σε μετρητά στην Ρόμπερτς και συμφώνησε επίσης να κάνει μια «σημαντική δωρεά» στην φιλανθρωπική της οργάνωση για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των θυμάτων. Αν και οι όροι της συμφωνίας παραμένουν ένα αυστηρά φυλαγμένο μυστικό, πηγές ανέφεραν πως ο ίδιος ο διακανονισμός θα μπορούσε να κοστίσει στον Άντριου έως και 7,5 εκατομμύρια λίρες (10 εκατομμύρια δολάρια) με τις νομικές αμοιβές να ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια και το κόστος να ξεπερνά ουσιαστικά τα 10 εκατομμύρια λίρες.

Σύμφωνα με τον βασιλικό ειδικό Άνταμ Χέλικερ, η βασίλισσα καλείται να καλύψει το κόστος επειδή ο Άντριου «δεν έχει εισόδημα». Όπως δήλωσε ο Χέλικερ στην The Sun: «Κανείς δεν έχει τέτοια ποσά εκτός από τη μητέρα του. Ο Άντριου δεν έχει εισόδημα». Και πλέον το μέλλον του μοιάζει δυσοίωνο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA