Μενού
  • Α-
  • Α+

Η βασίλισσα Ελισάβετ διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η 95χρονη βασίλισσα παρουσιάζει ελαφριά συμπτώματα, σαν κρύωμα, αλλά αναμένεται να συνεχίσει να ασκεί τα «ελαφριά καθήκοντά» της στο Ουίνδσορ την ερχόμενη εβδομάδα.

«Θα συνεχίσει να λαμβάνει ιατρική φροντίδα και θα ακολουθήσει όλες τις κατάλληλες οδηγίες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Παλάτι. Η βασίλισσα είχε έρθει σε επαφή με τον μεγαλύτερο γιο και κληρονόμο της, τον πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό την περασμένη εβδομάδα. «Θα συνεχίσει να λαμβάνει ιατρική φροντίδα και θα ακολουθήσει όλες τις κατάλληλες οδηγίες» αναφέρεται στο τέλος της ανακοίνωσης του Μπάκιγχαμ.

Ο 73χρονος Κάρολος, διάδοχος του θρόνου, αποχώρησε στις αρχές του μήνα από μια εκδήλωση αφού βρέθηκε για δεύτερη φορά θετικός στον κορονοϊό. Μια πηγή των Ανακτόρων είπε ότι λίγες ημέρες νωρίτερα ο Βρετανός πρίγκιπας είχε συναντηθεί με τη βασίλισσα. Η υγεία της βασίλισσας, της μακροβιότερης και γηραιότερης μονάρχη στον κόσμο, βρίσκεται στο προσκήνιο αφού τον περασμένο Οκτώβριο είχε περάσει μια νύχτα στο νοσοκομείο για αδιευκρίνιστο λόγο και έλαβε σύσταση από τους γιατρούς να ξεκουραστεί. Την Τετάρτη η βασίλισσα Ελισάβετ ενημέρωσε το προσωπικό των Ανακτόρων ότι δεν μπορεί να κινηθεί εύκολα μετά την πρώτη δια ζώσης εκτέλεση των καθηκόντων της αφότου ο γιος της, ο πρίγκιπας Κάρολος, βρέθηκε θετικός στην Covid-19.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA