Μενού
  • Α-
  • Α+

Το αεροδρόμιο Αντόνοφ στο Κίεβο αποτελεί τον μεγάλο στόχο των Ρώσων εισβολέων, που από αέρος έχουν πλήξει στρατηγικούς στόχους στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, η οποία δέχεται επίθεση κι αμφισβήτηση της εδαφικής της ακεραιότητας από τη Ρωσία. Ηδη, οι Ρώσοι έχουν καταλάβει μέρος των εγκαταστάσεων και είναι θέμα χρόνου να πέσει όλη η εγκατάσταση στα χέρια τους. Παράλληλα, στο κέντρο του Κιέβου χτυπούν τις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας και πληροφοριών που εδρεύει στο υπουργείο Αμυνας.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι μέρος των κέντρων της στρατιωτικής της διοίκησης έχουν χτυπηθεί από ρωσικά πυραυλικά πλήγματα μετά την στρατιωτική επιχείρηση που εξαπέλυσε η Μόσχα κατά της γειτονικής της χώρας. Ωστόσο το αρχηγείο των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού δεν έχει υποστεί ζημιές και ο καπνός δείχνει να υψώνεται από μεγάλη φωτιά δίπλα στο κτήριο αυτό όπου ένστολοι πετούσαν σακούλες, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Ρόιτερς.

Οι Αρχές της Ουκρανίας πάντως επιβεβαίωσαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν μπει στην επαρχία του Κιέβου. Δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο Κίεβο μετέδωσαν ότι υπάρχει σημαντικός αριθμός στρατιωτικών ελικοπτέρων χωρίς διακριτικά τα οποία πετούν χαμηλά πάνω από τα προάστια του Κιέβου.Η εισβολή φέρεται να έγινε από τα εδάφη της Λευκορωσίας, ενώ στόχος είναι οι πυραυλικές επιθέσεις με πυραύλους Grad κατά στρατιωτικών στόχων, όπως ανακοίνωσε η ουκρανική μεθοριακή φρουρά.

Χωρίς να διευκρινίσει τη φύση αυτής της χερσαίας διείσδυσης στην περιοχή του Κιέβου, η συνοριακή φρουρά πρόσθεσε ότι αυτή έγινε από το σημείο ελέγχου της Βίλτσα, το οποίο βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα βόρεια της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες αυτή η ομαδική πτήση είχε ξεκινήσει από τη γειτονική Λευκορωσία. Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας, χώρας συμμάχου της Ρωσίας, είχε ανακοινώσει το κλείσιμο από τις 11:00 του λευκορωσικού εναέριου χώρου πάνω από τα σύνορα με την Ουκρανία, στο νότιο τμήμα της Λευκορωσίας, σημειώνοντας ότι προβαίνει στην κίνηση αυτή για να «εγγυηθεί την ασφάλεια της χρήσης του εναέριου χώρου» της.

Πόλεμος στην Ουκρανία: 11 αεροδρόμια ανάμεσα στους 70 στόχους

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας δήλωσε ότι η Ρωσία κατέστρεψε 74 υπέργειους στόχους στρατιωτικών υποδομών, «μεταξύ των οποίων 11 αεροδρόμια, τρία κέντρα διοίκησης, σημείο ναυτικής βάσης του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας, καθώς και 18 σταθμούς ραντάρ αντιαεροπορικής άμυνας των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-300 και Buk-M1».

Πληροφορίες για πάνω από 100 νεκρούς

Την ίδια στιγμή οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς. «Γνωρίζω ότι περισσότεροι από 40 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και πολλές δεκάδες τραυματιστεί και γίνεται λόγος για γύρω στους δέκα νεκρούς αμάχους» σε όλη τη χώρα, δήλωνε το πρωί ο Ολέξιι Αρεστόβιτς, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Οι απώλειες αυτές προκλήθηκαν από αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς, εξήγησε. Στους 50 απαριθμούν οι Ουκρανοί τους Ρώσους στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί.

Μαριούπολη: Οβίδα έπεσε σε πολυκατοικία

Πολυκατοικία στα προάστια της Μαριούπολης δέχτηκε πλήγμα από οβίδα του ρωσικού στρατού με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί ένοικοι. Μεταξύ αυτών κι ένα παιδί, το οποίο φέρεται να έχει υποστεί ακρωτηριασμό. Υπενθυμίζεται ότι στην Μαριούπολη διαμένουν περίπου 150.000 ομογενείς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA