Μενού
  • Α-
  • Α+

Ρώσοι στρατιώτες εισήλθαν στην περιοχή γύρω από τον πρώην πυρηνικό σταθμό στο Τσερνόμπιλ όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με τη Ρωσία να θέλει να θέσει υπό τον έλεγχό της το πυρηνικό εργοστάσιο. Ο Ζελένσκι επιβεβαίωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα πολεμούν τον ρωσικό στρατό, ο οποίος είχε φτάσει στην περιοχή από την Λευκορωσία.

«Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής προσπαθούν να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ. Οι υπερασπιστές μας δίνουν τη ζωή τους για να μην επαναληφθεί η τραγωδία του 1986», είπε ο κ. Ζελένσκι. «Πρόκειται για κήρυξη πολέμου εναντίον ολόκληρης της Ευρώπης», πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Η εξέλιξη έρχεται λίγες ώρες αφότου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε μιας ευρείας κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία. Στην αρχή της σύγκρουσης, η Ρωσία στόχευσε αεροπορικές βάσεις και στρατιωτικές υποδομές σε τουλάχιστον 25 ουκρανικές πόλεις σε μια προσπάθεια να εξουδετερώσει τις δυνατότητες της ουκρανικής αεροπορίας.

Πλάνα κλειστού κυκλώματος έδειξαν μια τεράστια έκρηξη όταν ένας πύραυλος φάνηκε να χτυπά τη στρατιωτική βάση της Οδησσού, ενώ άλλες εκρήξεις αναφέρθηκαν σε πόλεις όπως το Χάρκοβο, το Κραματόρσκ, το Ντνίπρο και η Μαριούπολη

Η Μόσχα έχει ήδη εξαπολύσει 203 επιθέσεις εναντίον της γείτονάς της, δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Ουκρανίας, με μάχες να διεξάγονται σε ολόκληρη τη χώρα. Μεταξύ των θυμάτων (σ.σ.: περίπου 30 στρατιώτες και 10 άμαχοι) περιλαμβάνονται Ουκρανοί συνοριοφύλακες και ένα αγόρι που σκοτώθηκε από οβίδα στην ανατολική περιοχή του Χάρκοβο. Ο Ζελένσκι έθεσε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλη τη χώρα, τα αεροδρόμια είναι κλειστά και μεγάλες ουρές αυτοκινήτων εμφανίστηκαν στους αυτοκινητόδρομους καθώς Ουκρανοί προσπάθησαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA