Μενού
  • Α-
  • Α+

Δραματικές είναι οι ώρες που ζει το Κίεβο καθώς ολοένα και πληθαίνουν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες επίκειται μεγάλης κλίμακας βομβαρδισμός από τις Ρωσικές δυνάμεις! Σύμφωνα με κάποιες από αυτές τις πληροφορίες η επιχείρηση αναμένεται να ξεκινήσει περίπου στις 3 το ξημέρωμα αν και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως κάτι τέτοιο ισχύει. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι Αρχές της πόλης έχουν καλέσει τους κατοίκους να βρουν ασφαλές καταφύγιο. Για τον λόγο αυτό έχουν παραμείνει ανοιχτοί τέσσερις σταθμοί του μετρό ώστε να πάνε εκεί όσοι το επιθυμούν.

Έτσι κι αλλιώς στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας αυτή την ώρα υπάρχει πλήρη συσκότιση. Το ίδιο έχει συμβεί και στη Μαριούπολη και στο Χάρκοβο! Την ίδια ώρα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε πως έχει πληροφορίες πως ήδη ρώσοι σαμποτέρ που λειτουργούν ως προάγγελος της μεγάλης επίθεσης βρίσκονται μέσα στην πόλη του Κιέβου. Παράλληλα είπε πως από την έναρξη της ρωσικής εισβολής το πρωί χθες Πέμπτη έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 137 συμπολίτες του. Χαρακτήρισε τους πεσόντες «ήρωες» σε μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας. Πρόσθεσε ότι άλλοι 136 Ουκρανοί τραυματίστηκαν στις μάχες.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας υπέγραψε διάταγμα που προβλέπει γενική επιστράτευση του πληθυσμού για να αντιμετωπίσει την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων.Σύμφωνα με το διάταγμα που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας, η επιστράτευση έχει ισχύ 90 ημερών. «Αναφορικά με τη στρατιωτική επίθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας και προκειμένου να διασφαλιστεί η άμυνα του κράτους, η διατήρηση της ετοιμότητας μάχης και κινητοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και άλλων στρατιωτικών σχηματισμών, βάσει της πρότασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας (…) διατάσσω την κήρυξη γενικής επιστράτευσης», αναφέρει το προεδρικό διάταγμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA