Μενού
  • Α-
  • Α+

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα μια ακόμα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αφού η Ρωσία, η οποία ασκεί και την προεδρία για αυτό το μήνα, ως μόνιμο μέλος άσκησε το δικαίωμα του βέτο που έχει και μπλόκαρε την έκδοση ψηφίσματος καταδίκης της επίθεσης στην Ουκρανία.

Συνολικά, 11 από τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ψήφισαν υπέρ της πρότασης για την καταδίκη της «επιθετικότητας» της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, αλλά το βέτο της Ρωσίας εμπόδισε το μέτρο. Η Κίνα, η Ινδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απείχαν απο την ψηφοφορία. Το ψήφισμα ασφάλειας του ΟΗΕ καλούσε τη Μόσχα να σταματήσει άμεσα την επίθεση στην Ουκρανία και να αποσύρει όλα τα στρατεύματα.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Ευχαριστώ τα 11 μέλη που ψήφισαν υπέρ της προδοτικής επίθεσης. Το βέτο της Ρωσίας είναι μια κηλίδα αίματος στην πινακίδα του στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Ο αντιπολεμισκος συνασπισμός πρέπει να δράσει άμεσα» τόνισε με μήνυμά του στο Twitter ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και πρόσθεσε: «Καθώς η Ρωσία συνεχίζει να επιτίθεται στο Κίεβο, το σχέδιο ψηφίσματος συνυποστηρίζεται από έναν άνευ προηγουμένου αριθμό κρατών μελών. Αυτό αποδεικνύει: ο κόσμος είναι μαζί μας, η αλήθεια είναι μαζί μας, η νίκη θα είναι δική μας».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA