Μενού
  • Α-
  • Α+

Το μεσημέρι του Σαββάτου (26/2) το χωριό Σαρτανάς στα περίχωρα της Μαριούπολης δέχθηκε βομβαρδισμό από αέρος από ρωσικό μαχητικό, το οποίο βομβάρδισε κατοικημένη περιοχή, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 2 Ελληνες και να τραυματιστούν άλλοι 6 ανάμεσά τους κι ένα παιδί. Κάποιοι εξ αυτών είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για έναν ακόμα νεκρό ουκρανικής καταγωγής.

Οι εικόνες αποκάλυψης που κατέγραψε το Reader λίγη ώρα μετά τον βομβαρδισμό είναι αποκαλυπτικές και δείχνουν το μέγεθος του όλεθρου που χτύπησε την περιοχή. Μάντρες σπιτιών, αυλόπορτες, τοίχοι έχουν σημάδια από τα θραύσματα των πυραύλων, στέγες σπιτιών καπνίζουν καθώς πήραν φωτιά, τζάμια σπασμένα, οχήματα κατεστραμμένα, ενώ απ' άκρη σ' άκρη ακούγονται συνεχώς πυροβολισμοί κι εκρήξεις.

Η Μαριούπολη μετά την Μελιτόπολη είναι η πόλη που θα προσπαθήσουν να καταλάβουν οι Ρώσοι με τους αυτονομιστές κι από τις 18:00 ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ όσοι κυκλοφορούν έχουν δικαίωμα οπλοφορίας και χρήσης των όπλων, καθώς υπάρχει φόβος ότι μπορεί να υπάρχουν Ρώσοι κομάντος και σαμποτέρ για να προλειάνουν το έδαφος για μια ρωσική μηχανοκίνητη στρατιά.

Την ίδια στιγμή στα δυτικά της πόλης, η Μαριούπολη έχει γεμίσει από Ουκρανούς στρατιώτες που δημιουργούν αναχώματα, στήνοντας πολυβολεία κυρίως στο δυτικό κομμάτι, εκεί που βρίσκονται σημεία στρατηγικής σημασίας, όπως το λιμάνι και ο σιδηροδρομικός σταθμός. Στους δρόμους δεν κυκλοφορεί κανείς, τα φώτα στα σπίτια είναι σβηστά, και είναι ιδιαίτερα έντονη η στρατιωτική παρουσία, καθώς επίκειται κατά τα φαινόμενα μια δύσκολη νύχτα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA