Μενού
  • Α-
  • Α+

Εχοντας βιώσει... δίπλα της τη φρίκη του πολέμου με έξι Ελληνες ομογενείς να έχουν χάσει τη ζωή τους από ρωσικές εχθροπραξίες στην Ουκρανία, η κυρία Αθηνά Χατζηνόβα, κάτοικος Μαριούπολης, μίλησε στον ΣΚΑΪ για το πολεμικό σκηνικό που διαδραματίζεται εδώ και μερικά 24ωρα κυριολεκτικά στο σπίτι της! Εντονα συναισθηματικά φορτισμένη, ζήτησε σκληρές κυρώσεις «...στους Ρώσους τυράννους για να σταματήσει αυτός ο πόλεμος που μας σκοτώνει».

Μετά το θάνατο έξι ομογενών και τον τραυματισμό άλλων έξι από ρωσικούς βομβαρδισμούς στα χωριά Μπουχάς και Σαρτανά, έβγαλε τη δική της κραυγή απόγνωσης από την ομογένεια της Μαριούπολης: «Να προσεύχεστε για εμάς. Έρχονται από παντού (σ.σ. οι Ρώσοι) και η Ευρώπη σιωπά», ήταν το «κατηγορώ» της κυρίας Αθηνάς Χατζήνοβα στον ΣΚΑΪ.

Διαβάστε ακόμη: Ελληνας στην Ουκρανία: «Ζω τρεις μέρες στο υπόγειο, τα νοσοκομεία είναι γεμάτα αμάχους»

«Η Μαριούπολη βομβαρδίστηκε… Οι ρώσικοι πύραυλοι χτύπησαν σπίτια κατοίκων. Θέλετε να μας ακούτε να κλαίμε; Έχουν βομβαρδίσει τις γέφυρες δεν πηγαίνουν τα τρένα. Δεν έχουν ρεύμα από χθες στο Σαρτανά δεν έχουν ρεύμα ούτε για τα κινητά τους» δήλωσε.

«Είμαστε στην άλλη άκρη της Ουκρανίας από τα Δυτικά σύνορα, δεν μπορείτε να φανταστείτε. Για να φτάσουμε τα δυτικά σύνορα χρειαζόμαστε 30 ώρες με τρένο» τόνισε, εξηγώντας ότι η διαφυγή από την πρώτη γραμμή είναι αδύνατη. «Ακούω μόνο βομβαρδισμούς από ανατολικά δεν βλέπω τίποτα είναι σκοτάδι έξω», είπε η Ελληνίδα ομογενής λίγο πριν κλείσει την τηλεφωνική γραμμή με τις σκέψεις και τις προσευχές όλων να είναι δίπλα τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA