Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ρωσία απαγόρευσε τις πτήσεις των ρουμανικών αεροπορικών εταιρειών στον εναέριο χώρο της. Στην κίνηση αυτή προχώρησε η χώρα «εξαιτίας μη φιλικών αποφάσεων από τις ρουμανικές αεροπορικές Αρχές», ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία αεροπορίας Rosaviatsiya. Νωρίτερα η Ρουμανία είχε ανακοινώσει πως θα απαγορεύσει τις πτήσεις αεροσκαφών ρωσικών αεροπορικών εταιριών στο ρουμανικό εναέριο χώρο, όπως έχουν κάνει και άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης αφού η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

Μπαράζ αποκλεισμών για τις ρωσικές αερογραμμές

Περισσότερες χώρες ανακοίνωσαν τον αποκλεισμό των ρωσικών αερογραμμών από τον εναέριο χώρο τους, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Η Εσθονία, η Ρουμανία, η Λιθουανία, η Σλοβενία και η Λετονία προστίθενται στη λίστα των χωρών που αποκλείουν την παρουσία ρωσικών αεροσκαφών από τον εναέριο χώρο τους, όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο. «Προσκαλούμε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να κάνουν το ίδιο. Δεν υπάρχει χώρος για τα αεροπλάνα ενός επιθετικού κράτους στους δημοκρατικούς ουρανούς» είπε η πρωθυπουργός της Εσθνονίας, Κάγια Κάλας. Ήδη, τις ρωσικές πτήσεις έχουν απαγορεύσει οι Βρετανία, Πολωνία, Μολδαβία και Τσεχία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA