Μενού
  • Α-
  • Α+

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε πως τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία Sputnik και RT δεν θα λειτουργούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Το RT και το Sputnik δεν θα μπορούν πια να διαδίδουν τα ψέματά τους» διεμήνυσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

«Αναπτύσσουμε εργαλεία για να απαγορεύσουμε την τοξική και επιβλαβή παραπληροφόρησή τους στην Ευρώπη», επισήμανε. «Αυτό θα σταματήσει τις εξαγωγές προϊόντων από ορυκτά καύσιμα μέχρι τον καπνό, την ξυλεία, το τσιμέντο, τον σίδηρο και τον χάλυβα. Θα επεκτείνουμε και στη Λευκορωσία τους περιορισμούς στις εξαγωγές για τα προϊόντα διπλής χρήσης που ελήφθησαν και για τη Ρωσία», σημείωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Ανακοίνωσε επίσης κυρώσεις για τους Λευκορώσους που βοηθούν την Μόσχα.

Διαβάστε ακόμη: Φον ντερ Λάιεν: Εκτός SWIFT η Ρωσία - Κλείσιμο εναέριου χώρου για τις ρωσικές πτήσεις στην ΕΕ

Η ίδια επανέλαβε παράλληλα ότι σημαντικές ρωσικές τράπεζες θα αποκλειστούν από το σύστημα SWIFT, ενώ αναφέρθηκε και στις κυρώσεις σε βάρος της ρωσικής κεντρικής τράπεζας. Τέλος, τόνισε την συμβολή της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στη βοήθεια που θα προσφέρει στους πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA