Μενού
  • Α-
  • Α+

«Πόλεμο» με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS άνοιξαν οι Τούρκοι με αφορμή χάρτη, σε έκτακτη εκπομπή για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στον οποίο παρουσιάστηκε η Κωνσταντινούπολη ως ελληνικό έδαφος! Ο χάρτης αυτός έχει προκαλέσει πραγματικό σοκ και οργισμένες αντιδράσεις στη γείτονα με τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης να κάνουν λόγο για «σκάνδαλο».

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί, που έσπευσαν να εντάξουν το συγκεκριμένο χάρτη σε ευρύτερους σχεδιασμούς στην περιοχή μας εστιάζοντας στο γεγονός ότι ο τηλεοπτικός σταθμός είναι αμερικανικών συμφερόντων και επισημαίνοντας ότι  η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι σύμμαχος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον οποίο στηρίζει η Αγκυρα.  

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Ο Ερντογάν κατηγορεί την Ελλάδα για... τρομοκρατία - Παρέχει στήριξη στην Ουκρανία

Στο επίμαχο σημείο της έκτακτης ειδησεογραφικής εκπομπής του CBS γινόταν αναφορά στις προβλέψεις της Συνθήκης του Μοντρέ για τα Στενά του Βοσπόρου και στις προθέσεις της τουρκικής κυβέρνησης για την εφαρμογή τους. Η εμφάνιση όμως του χάρτη, στον οποίο η περιοχή των Στενών και της Κωνσταντινούπολης αποτυπωνόταν με πορτοκαλί χρώμα, το χρώμα δηλαδή της ελληνικής επικράτειας, εξόργισε τους Τούρκους.

Μετά το αρχικό σοκ το διαδίκτυο πήρε φωτιά με τις ηλεκτρονικές εκδόσεις των τουρκικών Μέσων να παίρνουν τη σκυτάλη και να καταφέρονται κατά του αμερικανικού δικτύου. Η παγκόσμια απήχηση του CBS και η υψηλή τηλεθέαση του έκτακτου προγράμματος για την επίθεση στην Ουκρανία πυροδότησε κύμα αντίδρασης καθώς στο χάρτη που δείχνει τη διαδρομή διέλευσης των ρωσικών πλοίων, «παρουσίασε την Κωνσταντινούπολη στο κοινό του ως περιοχή της Ελλάδας». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA