ΔΙΕΘΝΗ
28/02/2022 17:58

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ελβετία υιοθετεί τις κυρώσεις τις Ε.Ε. κατά της Ρωσίας

Η Ελβετία υιοθέτησε επίσης οικονομικές κυρώσεις εναντίον του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, του πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν και του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ελβετία υιοθετεί τις κυρώσεις τις Ε.Ε. κατά της Ρωσίας
Πηγή: Shutterstock
Ανάγνωση:

Η ουδέτερη Ελβετία θα υιοθετήσει τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον Ρώσων που εμπλέκονται στην εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία και θα παγώσει τα περιουσιακά τους στοιχεία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση σε μια σαφή παρέκκλιση από τις παραδόσεις της χώρας των Άλπεων. «Υπό το φως της συνεχιζόμενης ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο έλαβε στις 28 Φεβρουαρίου την απόφαση να υιοθετήσει τα πακέτα κυρώσεων που επιβλήθηκαν από την ΕΕ στις 23 και 25 Φεβρουαρίου», ανέφερε η ελβετική κυβέρνηση.

Η Ελβετία υιοθέτησε επίσης οικονομικές κυρώσεις εναντίον του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, του πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν και του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, με άμεση ισχύ, ανέφερε. «Η Ελβετία επαναβεβαιώνει την αλληλεγγύη της με την Ουκρανία και τον λαό της, θα διανείμει προμήθειες για τους ανθρώπους που έχουν διαφύγει στην Πολωνία», ανέφερε η ανακοίνωση, επαναλαμβάνοντας την πρότασή της για διαμεσολάβηση στη σύγκρουση.

Ο πρόεδρος της Ελβετίας Ινιάτσιο Κασίς είχε δηλώσει χθες, Κυριακή, πως ήταν «πολύ πιθανό» η Ελβετία να ακολουθούσε τη γραμμή της ΕΕ. Η Ελβετία χρειάστηκε να ακολουθήσει μια ελικοειδή γραμμή ανάμεσα στην επίδειξη αλληλεγγύης με τη Δύση για αυτό που αποκαλεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και τη διατήρηση της παραδοσιακής ουδετερότητάς της που όπως λέει θα μπορούσε να την κάνει έναν ενδεχόμενο μεσολαβητή. Ωστόσο, αντιμετώπιζε αυξανόμενη πίεση να ταχθεί σαφώς υπέρ της Δύσης και εναντίον της Μόσχας και να επιβάλει κυρώσεις. Νωρίτερα, η υπουργός Δικαιοσύνης Κάριν Κέλερ-Σάτερ ανακοίνωσε πως η Ελβετία απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε πέντε ολιγάρχες που βρίσκονται κοντά στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΕΛΒΕΤΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ