ΔΙΕΘΝΗ
01/03/2022 22:17

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν απαγόρευσε εξαγωγές συναλλάγματος άνω των 10.000 δολαρίων

Μέχρι σήμερα ίσχυε ότι οποιοσδήποτε μπορούσε να εξάγει συνάλλαγμα και άνω των 10.000 δολαρίων, αλλά αφού θα το είχε δηλώσει πρώτα στις αρμόδιες οικονομικές αρχές της χώρας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν απαγόρευσε εξαγωγές συναλλάγματος άνω των 10.000 δολαρίων
(Πηγή: Twitter)
Ανάγνωση:

Μετά τις κυρώσεις που έχει υποστεί η ρωσική οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα που απαγορεύει τις εξαγωγές συναλλάγματος που υπερβαίνουν τα 10.000 δολάρια, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κρεμλίνου. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από αύριο Τετάρτη, 2 Μαρτίου.

Πρόκειται βέβαια για μια κίνηση που έρχεται να «μετριάσει» τις απώλειες που μετράει η οικονομία της χώρας, μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Μέχρι σήμερα ίσχυε ότι οποιοσδήποτε μπορούσε να εξάγει συνάλλαγμα και άνω των 10.000 δολαρίων, αλλά αφού θα το είχε δηλώσει πρώτα στις αρμόδιες οικονομικές αρχές της χώρας.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Μετά από 14 χρόνια η Adidas διέκοψε τη συνεργασία της με την εθνική Ρωσίας

Οι δύο εξαιρέσεις για τις ρωσικές τράπεζες που βγαίνουν εκτός SWIFT

Στο μεταξύ, πράσινο» άναψε η Ευρωπαϊκή Ένωση για να βρεθούν εκτός του διατραπεζικού συστήματος SWIFT επτά ρωσικές τράπεζες. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Βloomberg εκτός λίστας είναι η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας VTB Bank PJSC και η Bank Rossiya που ανήκει εν μέρει στον ρωσικό γίγαντα φυσικού αερίου Gazprom PJSC.

Μεταξύ των τραπεζών που θα αντιμετωπίσουν την απαγόρευση από το σύστημα είναι η VTB Bank PJSC και η Bank Rossiy και οι Bank Otkritie, Novikombank, Promsvyazbank PJSC, Sovcombank PJSC και VEB.RF. Η σχετική λίστα υποκειται σε συνεχείς αλλαγές, Ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας, είχαν πιέσει για να συμπεριληφθούν περισσότερες τράπεζες στο μέτρο, είπαν δύο από τους ανθρώπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ SWIFT ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ