Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενα... μυστικό τηλέφωνο που παρέδωσαν οι Αμερικανοί στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κρύβει όλα τα «μυστικά» των επαφών ανάμεσα σε Ουκρανία και ΗΠΑ. Οπως αποκάλυψε το CNN, οι ΗΠΑ έχουν προμηθεύσει τον Ουκρανό Πρόεδρο με ένα ασφαλές δορυφορικό τηλέφωνο προκειμένου να μιλάει απευθείας με τον Τζο Μπάιντεν και όχι μόνο. Σύμφωνα μάλιστα με Αμερικανό αξιωματούχο που επικαλείται το CNN, παρόμοιο τηλέφωνο δόθηκε από τις ΗΠΑ και στον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών.

Διαβάστε ακόμη: Ουκρανία: Ποιο είναι το περιβόητο νεοναζιστικό τάγμα Αζόφ και ποιες οι σχέσεις του με τις Αρχές

Η αρχική επικοινωνία Ουκρανών και Αμερικανών αξιωματούχων, πριν ακόμα γίνει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, γινόταν μέσω της πρεσβείας του Κιέβου. Ωστόσο, με την εκκένωση της πρεσβείας των Η.Π.Α και την έναρξη του πολέμου, η Αμερική έστειλε το τηλέφωνο που χρησιμοποιείται τώρα από τον Ζελένσκι  στους Ουκρανούς ομόλογούς τους. Όπως αναφέρει το CNN, ο Ζελένσκι είχε βιντεοσκοπήσει μηνύματά του μπροστά από μνημεία ή άλλα γνωστά κτήρια, ωστόσο η χθεσινή ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μεταδόθηκε μέσω βίντεο από μια αίθουσα με φόντο την ουκρανική σημαία.

Τα τηλέφωνα αυτά εκτός από την ασφάλεια που παρέχουν, είναι εύκολα στη χρήση αφού μπορούν να λειτουργήσουν μέσω γεννήτριας ή ακόμη να φορτίσουν στο αυτοκίνητο. Ωστόσο, η μοναδική δυσκολία που φαίνεται να συνάντησαν οι Ουκρανοί με τα δορυφορικά τηλέφωνα ήταν να τα βάλουν σε λειτουργία. Ο λόγος; Οι οδηγίες για τον τρόπο χρήσης ήταν στα αγγλικά και όχι στα ουκρανικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA