Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη βρίσκεται η οδύσσεια της ελληνικής αποστολής των 25 οχημάτων που προσπαθούν να βρουν ασφαλή διάδρομο για να φύγουν από την Μαριούπολη, η οποία από ώρα σε ώρα αναμένεται να αποτελέσει το μεγάλο πεδίο μαχών ανάμεσα σε Ουκρανούς και Ρώσους. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σταύρος Ιωαννίδης, το κομβόι που ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης (2/3) δεν έχει καταφέρει να βγει από τον αστικό ιστό της Μαριούπολης, καθώς μαίνονται οι οδομαχίες και οι έξοδοι της πόλης έχουν μετατραπεί σε οχυρωματικές ζώνες.

Οι μάχες στην Μαριούπολη εντείνονται τις τελευταίες ώρες με τον ρωσικό στρατό να βρίσκεται μία ανάσα από το κέντρο της στρατηγικής σημασίας πόλης της νοτιοανατολικής Ουκρανίας. Το πρώτο σημείο ελέγχου είναι λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη, ωστόσο, ακόμα και η μετακίνηση προς αυτό, είναι εξόχως δύσκολη κι επικίνδυνη.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο πρώτος σταθμός είναι η Ζαπορίζια έπειτα από περίπου 200 χιλιόμετρα, και μετά θα ακολουθηθεί δυτική πορεία με τελικό προορισμό τα σύνορα με την Ρουμανία. Οπως είπε ο πρόξενος της Ελλάδας, υπάρχει ανακοίνωση από τη ρωσική πλευρά ότι ανοίγει μέχρι αύριο ανθρωπιστικός διάδρομος για να περάσουν τα κομβόι των αμάχων, ωστόσο, το μεσημέρι, με νέες του δηλώσεις, ο δήμαρχος της Μαριούπολης υποστήριξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν επιτρέπουν την έξοδο από την πόλη. Την ίδια στιγμή ελλοχεύει ο κίνδυνος να δεχθούν πυρά από τους Αζοφαίους. Το εξτρεμιστικό κίνημα «Αζόφ» με έδρα τη Μαριούπολη, φέρεται να εμπλέκεται ήδη στον θάνατο αμάχων σε χωριά της.

Το εξτρεμιστικό κίνημα «Αζόφ» με έδρα τη Μαριούπολη, φέρεται να εμπλέκεται ήδη στον θάνατο των 10 αμάχων Ελλήνων ομογενών σε χωριά της Μαριούπολης (6 σκοτώθηκαν στον Σαρτανά και 4 στο Μπουγά) το περασμένο Σάββατο (26/2), γεγονός που αποτέλεσε την αιτία για τεράστιο διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA