Μενού
  • Α-
  • Α+

Το TV Rain, ένα από τα τελευταία ανεξάρτητα ειδησεογραφικά πρακτορεία της Ρωσίας, σταμάτησε να εκπέμπει επ' αόριστον λόγω πιέσεων που δέχτηκε για την κάλυψη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αφού πρώτα η Νατάλια Σιντέγιεβα, μια από τους ιδρυτές του καναλιού, δήλωσε «όχι στον πόλεμο», το προσωπικό παραιτήθηκε on air, αποχώρησε από το στούντιο και τα φώτα έσβησαν. Στη συνέχεια έπαιξε βίντεο με τη «Λίμνη των Κύκνων» και στο ρωσικό κανάλι έπεσε «μαύρο». .

Το τηλεοπτικό κανάλι έλαβε εντολή να κλείσει τις δραστηριότητές του από τις Αρχές, δεδομένης της κάλυψης της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας κατηγόρησε το κανάλι για «υποκίνηση εξτρεμισμού, πρόκληση μαζικής διατάραξης της δημόσιας ηρεμίας και ασφάλειας και ενθάρρυνσης διαδηλώσεων».

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρεις απόπειρες δολοφονίας κατά του Ζελένσκι αποκαλύπτουν οι Βρετανοί

Τα ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης λέγεται πως έχουν λάβει οδηγίες να δημοσιεύουν μόνο πληροφορίες που παρέχονται από επίσημες πηγές. Επίσης, έχει απαγορευτεί στα Μέσα Ενημέρωσης να χρησιμοποιούν λέξεις όπως επίθεση, εισβολή ή πόλεμος για να περιγράψουν την κρίση στην Ουκρανία, αναφέρει δημοσίευμα του Guardian που επικαλείται τη ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Meduza με έδρα τη Λετονία.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Έκθεση του New York Times αναφέρει πως η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας είχε ήδη μπλοκάρει το TV Rain νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα καθώς και πως υπάλληλοι του σταθμού έχουν εγκαταλείψει τη χώρα από φόβο για την ασφάλειά τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA