Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται για 10η ημέρα και η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ολένα Ζελέσνκα, έστειλε ένα μήνυμα στήριξης σε όλες γυναίκες που μάχονται στο μέτωπο και αποτελούν πολύτιμο στήριγμα στο πλευρό των συζύγων τους που πολεμούν τους Ρώσους. Η Ολένα Ζελέσνκα έστειλε ένα συγκινητικό μήνυμα μέσω Ιnstagram, με το οποίο εξαίρει το θάρρος και το κουράγιο των γυναικών της Ουκρανίας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

Η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου γράφει ότι οι γυναίκες είναι πολύτιμο στήριγμα στο πλευρό των συζύγων τους που πολεμούν με απίστευτη γενναιότητα τους Ρώσους κι ότι υπερτερούν αριθμητικά σε σχέση με τους άνδρες κατά δύο εκατομμύρια. «Πριν από τον πόλεμο είχα σημειώσει ότι υπάρχουν 2 εκατομμύρια περισσότερες γυναίκες από άντρες στην Ουκρανία. Τα στατιστικά αυτό δείχνουν . Και τώρα αυτά τα στοιχεία αποκτούν ένα εντελώς διαφορετικό νόημα», έγραψε δίπλα στις φωτογραφίες που ανέβασε την 1η Μαρτίου.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: «Πυρά» του Ζελένσκι στο ΝΑΤΟ - «Βοηθήστε μας για να αντέξουμε και να μην παραδοθούμε»

Η Ζελένσκα τόνισε επίσης ότι «θαυμάζει» τις γυναίκες αυτές και «υποκλίνεται» στις «απίστευτες συμπατριώτισσές της», όπως τις αποκαλεί. «...Η αντίσταση που δείχνουμε τώρα είναι γένους θηλυκού. Σας θαυμάζω και υποκλίνομαι σε εσάς, απίστευτες πατριώτισσες. Σε εκείνες που πολεμούν… σε εκείνες που γιατρεύουν, σώζουν, ταΐζουν. Και σε εκείνες που συνεχίζουν να κάνουν τη δουλειά τους, στα φαρμακεία, τα μαγαζιά, τις μεταφορές, τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, έτσι ώστε η ζωή να συνεχίσει, να διαρκέσει και να νικήσει. Σε εκείνες που προσέχουν τα παιδιά στα καταφύγια κάθε μέρα, χωρίς πανικό και τα διασκεδάζουν με παιχνίδια για να σώσουν τη συνείδησή τους από τον πόλεμο. Σε εκείνες που γεννούν σε βομβαρδισμένες αποθήκες».

Δείτε το μήνυμα της Ολένα Ζελέσνκα

https://www.instagram.com/p/Caj_kRcMgan/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA