Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε σημείο τριβής ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει εξελιχθεί η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την χώρα. Ο Ζελένσκι κατηγορεί τη Δύση για αδράνεια ενώ η χώρα του βομβαρδίζεται από τις ρωσικές δυνάμεις. «Το ΝΑΤΟ αποφάσισε σκόπιμα να μην καλύψει τους ουρανούς πάνω από την Ουκρανία. Πιστεύουμε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν δημιουργήσει ένα αφήγημα ότι το κλείσιμο του εναέριου χώρου της Ουκρανίας θα προκαλούσε την άμεση επίθεση της Ρωσίας εναντίον του ΝΑΤΟ.

Αυτή είναι η αυτο-ύπνωση όσων είναι αδύναμοι, ανασφαλείς μέσα τους, παρά το γεγονός ότι διαθέτουν όπλα πολλές φορές ισχυρότερα από εμάς έχουν», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Ανταλλάξατε λίγους τόνους καύσιμα με τους τόνους το δικού μας αίματος. Έχουμε πολλούς φίλους και προσπαθούν να μας βοηθήσουν ενάντια σε όλα τα εμπόδια. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την απελευθέρωση. Σήμερα η ηγεσία της συμμαχίας έδωσε το πράσινο φως για περαιτέρω βομβαρδισμούς πόλεων και χωριών της Ουκρανίας, αρνούμενη να δημιουργήσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Δώσατε το πράσινο φως στον Πούτιν να μας βομβαρδίζει»!

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε δραματικούς τόνους και απευθυνόμενος στη Δύση έστειλε το εξής μήνυμα: «Βοηθήστε μας για να αντέξουμε και να μην παραδοθούμε. Πεθαίνουν γυναίκες και παιδιά και το ΝΑΤΟ δεν στέλνει μαχητικά. Για τους θανάτους από εδώ και πέρα θα ευθύνεται το ΝΑΤΟ».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA