Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο μέτωπο της Ουκρανίας με το Κίεβο να ισχυρίζεται πως κατέρριψε ένα ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο. Συγκεκριμένα, ο επιχειρησιακός τομέας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ανέβασε στο Twitter βίντεο που δείχνει πύραυλο να χτυπά ρωσικό ελικόπτερο που πετούσε σε χαμηλό ύψος. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα το ελικόπτερο συντρίβεται στο έδαφος, όπως αποτυπώνεται στο εν λόγω βίντεο.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Οι Ρώσοι δεν τηρούν την κατάπαυση του πυρός»

Την ώρα που οι συγκρούσεις εξακολουθούν να μαίνονται, το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης στην Ουκρανία κατήγγειλε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν τηρούν τη συμφωνηθείσα κατάπαυση του πυρός κατά μήκος όλης της διαδρομής απομάκρυνσης των αμάχων. «Διαπραγματευόμαστε με τη ρωσική πλευρά για να επιβεβαιώσουμε την κατάπαυση του πυρός κατά μήκος όλου του δρόμου», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του.

Στο μεταξύ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ συζήτησε με τον Λευκορώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Μακέι σχέδια για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων στην Ουκρανία, από τους οποίους θα μπορέσουν να φύγουν από τη χώρα οι αλλοδαποί, μετέδωσε το πρακτορείο RIA, επικαλούμενο το λευκορωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA