Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε μια αποκάλυψη-βόμβα προχώρησε η βρετανική εφημερίδα Express καθώς σύμφωνα με πηγές που επικαλείται, η Βρετανία και οι ΗΠΑ ετοιμάζουν σχέδιο φυγάδευσης του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και της οικογένειάς του από την Ουκρανία, αν φτάσουν οι Ρώσοι στην καρδιά του Κιέβου και το ζητήσει κι ο ίδιος ο Ουκρανός πρόεδρος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα υπάρχει μυστική επιχείρηση για τη διάσωση του Ζελένσκι καθώς περισσότεροι από 70 κομάντο των βρετανικών ειδικών δυνάμεων SAS και 150 Αμερικανοί πεζοναύτες εκπαιδεύονται σε απομακρυσμένη στρατιωτική βάση στη Λιθουανία, μαζί με επίλεκτα μέλη των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων, για μια πιθανή επιχείρηση διάσωσης του προέδρου της Ουκρανίας.

Μεταξύ των μεθόδων φυγάδευσης του κ. Ζελένσκι που εξετάζονται φέρονται να είναι η χρήση ελικοπτέρου Osprey V-22 ή ακόμη κι ενός ρωσικού Mi-8 που θα έχει πέσει στα χέρια ουκρανικών δυνάμεων.  Ωστόσο, δεν αποκλείεται η χρήση μεταγωγικού ελικοπτέρου τύπου Chinook ή Apache. Παράλληλα, το Politico που επικαλείται υψηλόβαθμη πηγή, αναφέρει ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει στα σκαριά σχέδιο για εισβολή και στην Μολδαβία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA