Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι ΗΠΑ ανέφεραν πως δεν θα διαθέσουν μαχητικά MiG στους Ουκρανούς. Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται μετά την προθυμία των Πολωνών για παραχώρηση όλων των μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 στη διάθεση της αμερικανικής κυβέρνησης. Όπως είχε ανακοινώσει το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας «μετά από διαβουλεύσεις οι αρχές είναι έτοιμες να στείλουν -άμεσα και χωρίς χρέωση- όλα τα αεροσκάφη MIG-29 στη αμερικανική αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία».

Η Πολωνία είχε ζητήσει από τις ΗΠΑ « να την προμηθεύσουν με χρησιμοποιημένα αεροσκάφη που έχουν αντίστοιχες πτητικές ικανότητες» ως αντιστάθμισμα στην προσφορά τους ενώ ζήτησε επίσης «από άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ- που έχουν MIG-29 - να κάνουν το ίδιο». Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε εναποθέσει την τελευταία του ελπίδα στα μαχητικά MiG-29. Είχε προηγηθεί έκκληση για να δοθούν στην Ουκρανία μαχητικά αεροσκάφη σοβιετικής κατασκευής, που θα μπορούσαν να πετάξουν οι Ουκρανοί πιλότοι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA