Μενού
  • Α-
  • Α+

Δραματικές είναι οι ώρες στο Τσερνόμπιλ καθώς η Ουκρανία ενημέρωσε πριν λίγες ώρες τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) ότι έχασε όλες τις επικοινωνίες με τον Πυρηνικό Σταθμό [NPP], την επομένη της απώλειας όλων των εξωτερικών τροφοδοσιών της ελεγχόμενης από τη Ρωσία τοποθεσίας, ανέφερε η ΔΟΑΕ σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι πριν υπήρχε επικοινωνία μέσω email αλλά πλέον δεν υπάρχει ούτε αυτή!

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε πριν από περίπου μια ώρα ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας, η Ουκρανία τον είχε ενημερώσει πως οι γεννήτριες ντίζελ τροφοδοτούσαν συστήματα σημαντικά για την ασφάλεια στον πυρηνικό σταθμό. Ο χειριστής τους όμως πλέον δεν μπορεί να διατηρήσει ορισμένες λειτουργίες, όπως παρακολούθηση ακτινοβολίας, συστήματα εξαερισμού και κανονικό φωτισμό.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Εάν χαθεί το ρεύμα έκτακτης ανάγκης, θα ήταν ακόμα δυνατό για το προσωπικό του Τσερνόμπιλ να παρακολουθεί τη στάθμη του νερού και τη θερμοκρασία της δεξαμενής αναλωμένου καυσίμου» αναφέρει η ανακοίνωση αλλά αυτό θα το έκαναν υπό χειρότερες συνθήκες και δεν θα ήταν σε θέση να ακολουθήσουν τις επιχειρησιακές διαδικασίες ακτινοασφάλειας!

Τέλος, στην ανακοίνωση του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, γίνεται αναφορά και για τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, ο οποίος επίσης είναι υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων, και τονίζεται πως δεν είναι επί του παρόντος δυνατή η παράδοση των απαραίτητων ανταλλακτικών, του εξοπλισμού και του εξειδικευμένου προσωπικού για την πραγματοποίηση προγραμματισμένων επισκευών. Η ανακοίνωση καταλήγει πως οι δραστηριότητες συντήρησης στη Μονάδα 1 είχαν μειωθεί στα ελάχιστα επίπεδα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA