Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα συγκλονιστικό βίντεο από drone στο οποίο φαίνεται η επίθεση που πραγματοποίσαν Ουκρανοί σε σε φάλαγγα ρωσικών αρμάτων μάχης έξω από το Κίεβο, έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Σύμφωνα με τον Guardian, το βίντεο των 44 δευτερολέπτων, είναι ένα μοντάζ των μαχών στο δρόμο, το οποίο δείχνει ρωσικά τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα να δέχονται διαδοχικές επιθέσεις!

Μιλώντας στο Open ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Ιωάννης Μπαλτζώης, τόνισε πως πρόκειται για ένα ξεκάθαρο τακτικό λάθος του ρωσικού στρατού το να τοποθετηθούν με τον τρόπο αυτό τα άρματα μάχης και πιθανότατα οφείλεται στη σιγουριά που έχουν ότι δεν πρόκειται να χτυπηθούν από τις ουκρανικές δυνάμεις. «Είναι ένα τεράστιο λάθος. Αυτά διδάσκονται στις σχολές ως παράδειγμα προς αποφυγή. Πιθανότατα ήταν σίγουροι πως δεν πρόκειται να τους επιτεθούν οι ουκρανικές δυνάμεις. Μεγάλο λάθος...», τόνισε!

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Το Bellingcat, ένας ανεξάρτητος οργανισμός έρευνας, αναφέρει ότι έκανε γεοεντοπισμό του βίντεο και προσδιορίζει το σημείο του συμβάντος σε ένα σημείο του δρόμου Ε95 που βρίσκεται περίπου 35 χιλιόμετρα από το κέντρο του Κιέβου, σε μια αραιοκατοικημένη περιοχή. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι «ο διοικητής του συντάγματος κατοχής,  συνταγματάρχης Ζαχάρωφ, εξολοθρεύτηκε. Κατά τη διάρκεια της μάχης στην περιοχή Μπροβάρι, η τακτική ομάδα τάγματος (BTGr) του 6ου συντάγματος τανκ (Chebarkul) της 90ης μεραρχίας αρμάτων της Κεντρικής Διοίκησης υπέφερε σημαντικές απώλειες προσωπικού και εξοπλισμού».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA