Μενού
  • Α-
  • Α+

Σκούρα φαίνεται πως τα έχει βρει ο ρωσικός σταθμός στα μέτωπα του πολέμου που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία. Σύμφωνα με μυστικές υπηρεσίες δυτικών χωρών, οι Ρώσοι το τελευταίο διάστημα έχουν «βαλτώσει». Η τελευταία ενημέρωση του βρετανικού υπουργείου Αμυνας υποδηλώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει «ελάχιστη πρόοδο» σε ξηρά, θάλασσα και αέρα τις τελευταίες ημέρες.

«Συνεχίζουν να υφίστανται βαριές απώλειες» και η εισβολή έχει «σταματήσει σε μεγάλο βαθμό σε όλα τα μέτωπα», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών. Εν τω μεταξύ, περιέγραψε την ουκρανική άμυνα ως «σταθερή και καλά συντονισμένη» και είπε ότι η συντριπτική πλειονότητα του εδάφους παραμένει στα χέρια της Ουκρανίας. Αυτό φαίνεται να συμφωνεί με όσα διατείνονται ειδικοί αναλυτές και οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών τις τελευταίες ημέρες, με αναφορές ότι η Ρωσία παλεύει με πόρους και ηθικό.

Την ίδια στιγμή, ο Πούτιν έχει να αντιμετωπίσει και τους εχθρούς εκ των έσω, καθώς κατηγορεί τη Δύση ότι χρησιμοποιεί μια «πέμπτη στήλη» προδοτών Ρώσων για να δημιουργήσει εμφύλιες αναταραχές, προσθέτοντας: «Και υπάρχει μόνο ένας στόχος, έχω ήδη μιλήσει γι 'αυτό - η καταστροφή της Ρωσίας». Ο Πούτιν συνέχισε λέγοντας «είμαι πεπεισμένος ότι μια τέτοια φυσική και αναγκαία αυτοκάθαρση της κοινωνίας μόνο θα ενισχύσει τη χώρα μας».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι οι Ρώσοι «θα μπορούν πάντα να ξεχωρίζουν τους αληθινούς πατριώτες από τα αποβράσματα και τους προδότες και απλώς θα τους φτύνουν σαν σκνίπα που πέταξε κατά λάθος στο στόμα τους».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA