Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια διάσημη συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, η Veronika Belotserkovskaya, θα μπορούσε να γίνει το πρώτο άτομο που φυλακίζεται, σύμφωνα με τους νέους νόμους λογοκρισίας του Βλαντίμιρ Πούτιν που απαγορεύουν την κριτική για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η 51χρονη Veronika Belotserkovskaya γεννήθηκε στην Οδησσό, δηλώνει «περήφανη Ρωσίδα» και έχει δημοσιεύσει μια σειρά από αντιπολεμικές δηλώσεις σε μια χώρα όπου η ίδια η λέξη «πόλεμος» είναι απαγορευμένη.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξέσπασε σε λυγμούς παρουσιάστρια του CNN με τον πατέρα της νεκρής οικογένειας στο Ιρπίν

https://www.instagram.com/p/CagvPHcPLUI/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Σε μια Ρωσία λοιπόν που η εισβολή στην Ουκρανία πρέπει να χαρακτηρίζεται ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», η Veronika Belotserkovskaya καταζητείται για προσβολή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας

https://www.instagram.com/p/CbKf7pstnEG/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Οι δηλώσεις της Belotserkovskaya εναντίον του Βλαντίμιρ Πούτιν

Η συγγραφέας, μεταξύ των αναρτήσεων σε σχεδόν ένα εκατομμύριο ακολούθους στο Instagram, έχει κατηγορήσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι διεξήγαγε «έναν επιθετικό πόλεμο ενάντια σε ένα κυρίαρχο κράτος» και πως δεν θεωρεί εχθρό της τον ουκρανικό λαό αλλά «αδέρφια» της. «Είμαι απολύτως τρομοκρατημένος από το πόσες μητέρες και από τις δύο πλευρές δεν θα περιμένουν τα αγόρια τους να γυρίσουν σπίτι. Αγόρια ηλικίας 18 έως 20 ετών μετατρέπονται σε κιμάς των αυτοκρατορικών φιλοδοξιών του» ανέφερε.

https://www.instagram.com/p/CbDUsU0NLfb/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Σε άλλες αναρτήσεις της, η Belotserkovskaya είπε: «Είμαι εντελώς συγκλονισμένη από τις οικονομικές συνέπειες που θα έχουμε όλοι να αντιμετωπίσουμε για πολλά πολλά χρόνια ακόμη. Φοβάμαι για τα παιδιά μου. Θέλω να ζήσουν σε έναν κόσμο χωρίς αυτό το τερατώδες μίσος, που κάθε μέρα γεννά αυτός ο περιττός πόλεμος. Επειδή μόνο οι παράφρονες μη άνθρωποι μπορούν να θέλουν πόλεμο», ανέφερε. Και πρόσθεσε: «Μίσος όχι μόνο για τους Ουκρανούς, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Όλοι μετατρεπόμαστε σε παρίες. Δεν ντρέπομαι που είμαι από τη Ρωσία. Ντρέπομαι τώρα, ως άνθρωπος του κόσμου που δεν μπορώ να αλλάξω και να διορθώσω τίποτα. Ντρέπομαι για την ανικανότητά μου». Η Belotserkovskaya κατήγγειλε τους «πατριώτες» και τους «προπαγανδιστές» που υποστηρίζουν τον πόλεμο, ο οποίος φοβάται ότι μπορεί να γίνει πυρηνικός. «Πιο πολύ, για να είμαι ειλικρινής, φοβάμαι το ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΟΥΜΠΙ», δημοσίευσε. «Η «ειδική επιχείρηση», που για όλους εμάς, για όλη την ανθρωπότητα, μπορεί να γίνει η τελική.

https://www.instagram.com/p/CbMpbC6NfDG/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Περιέγραψε τον Πούτιν ως «έναν άνθρωπο που έχει κουραστεί από τη ζωή, που βαριόταν την απόλυτη εξουσία, που έβλεπε τους υπάκουους ανθρώπους του να κουβαλούνται στο ράμφος του για 22 χρόνια», ανέφερε, προσθέτοντας: «Προσπάθησα να καταλάβω τι είχε στο κεφάλι του. Μπορεί πραγματικά να πατήσει το κουμπί "απενεργοποιήστε την ανθρωπότητα;"».

Θα είναι η Veronika η πρώτη που θα φυλακιστεί; 

Σύμφωνα με τη Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή, η Veronika Belotserkovskay διεξήγαγε «δημόσια διάδοση με βάση το πολιτικό μίσος ή την εχθρότητα υπό το πρόσχημα αξιόπιστων αναφορών ενώ γνώριζε ότι πρόκειται για ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τις ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας». Και ως εκ τούτου, «απαξίωσε τις κρατικές Αρχές και τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας». Για τον λόγο αυτό, πρέπει να ερευνηθεί η υπόθεσή της μαζί με δύο ανώνυμα άτομα από τη Σιβηρία. Ο νέος νόμος του Πούτιν μπορεί να την οδηγήσει σε φυλάκιση έως και 15 έτη.

«Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η Belotserkovskaya βρίσκεται εκτός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σε σχέση με αυτό, αποφασίζεται το θέμα της κήρυξής της στη λίστα διεθνών καταζητούμενων», ανέφερε το τμήμα. Η συγγραφέας βρίσκεται τώρα στη Γαλλία από όπου και συνεχίζει τις δημοσιεύσεις στον λογαριασμό της στο Instagram. Μάλιστα δηλώνει πως «κατηγορούμαι γιατί είμαι απλώς ένας αξιοπρεπής άνθρωπος».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA