Μενού
  • Α-
  • Α+

Εφτασε στην πόλη Ουμάν ο Ελληνας πρόξενος από τη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης. Υπενθυμίζεται, πως η επιχείρηση απεγκλωβισμού του γενικού προξένου στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, καθώς και του επιτόπιου προσωπικού της αποστολής του ΟΑΣΕ, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους ξεκίνησε την Τρίτη 15 Μαρτίου. Η επιχείρηση λαμβάνει χώρα σε στενό συντονισμό με τον ΟΑΣΕ.

Ο Μανώλης Ανδρουλάκης είναι ο τελευταίος Ευρωπαίος διπλωμάτης που εγκατέλειψε την εμπόλεμη Μαριούπολη. Βρισκόταν στο καταφύγιο από τις 28 Φεβρουαρίου χωρίς καθαρό αέρα, χωρίς συνθήκες υγιεινής, με λιγοστά τρόφιμα και με αδυναμία επικοινωνίας. Μέσα στο καταφύγιο βρίσκονταν 100 περίπου άτομα, ο Έλληνας πρόξενος, οι υπάλληλοι του ΟΑΣΕ, Ουκρανοί, που κατέφυγαν εκεί. Αρκετοί με οικογένειες και μικρά παιδιά. Μάλιστα, ένα παιδί είχε γεννηθεί 6 μέρες πριν πάνε στο καταφύγιο.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Μόσχα και Κίεβο βάζουν... τρικλοποδιές στην συμφωνία του «ειρηνευτικού σχεδίου»

Ο πατέρας του Έλληνα Πρόξενου,  συγκινημένος αλλά και φανερά ανακουφισμένος μίλησε στην ΕΡΤ: “Έχω μιλήσει με τον γιο μου πριν από ένα δίωρο περίπου στο κινητό και αυτή την στιγμή είναι εν κινήσει προς την Ζαπορίζια. Είναι με ένα κονβόι τριών λεωφορείων που επιβαίνουν οι υπάλληλοι του ΟΑΣΕ και ο ίδιος. Βέβαια τώρα φτάσανε σε μια άλλη πόλη μικρότερη πριν από την μεγάλη πόλη της Ζαπορίζια και θα διανυκτερεύσουν εκεί γιατί δεν πρόλαβαν να φτάσουν. Είναι καλά στην υγεία του, είναι ευδιάθετος, έχει μιλήσει με την οικογένειά του και με εμάς και συνεχίζουν τώρα που μπήκαν στο πρόγραμμα της επιστροφής” τόνισε ο Γιώργος Ανδρουλάκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA