Μενού
  • Α-
  • Α+

Είναι από τις στιγμές που αποτυπώνουν την ένταση, τον φόβο, την αγωνία και την ανασφάλεια που επικρατούν εν μέσω ενός πολέμου. Οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία πολλές φορές βρίσκονται στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Κάτι τέτοιο συνέβη στην απεσταλμένη της ΕΡΤ στο Κίεβο, Ευτυχία Πενταράκη, που βρέθηκε εν μέσω βομβαρδισμών στην περιοχή Ποντίλ και κατέγραψε τη στιγμή των πυρών όπως και την αντίδραση της ίδιας και του εικονολήπτη της.

Στο βίντεο ακούγεται η δημοσιογράφος, η οποία απεγνωσμένα, μέσα από τις φωνές της, προσπαθεί να κάνει όσους βομβαρδίζουν κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται να σταματήσουν. «Μας ρίχνουν. Βομβαρδίζουν» φωνάζει. Ο ήχος από τους βομβαρδισμούς σοκάρει, η κάμερα τρέμει και μας δείχνει τα ερείπια και την σκόνη που υπάρχουν στο σημείο. Κάπου εκεί, ακούγεται η φωνή του εικονολήπτη: «Οι σφαίρες είναι ίδιες είτε είναι ουκρανικές είτε ρωσικές» λέει.

Διαβάστε ακόμη: Μανώλης Ανδρουλάκης: Εφτασε στην πόλη Ουμάν ο Ελληνας πρόξενος από τη Μαριούπολη

«Ήμασταν στο λάθος σημείο. Δεν ξέραμε ποιος μας ρίχνει. Σκεφτόμασταν μόνο μήπως μια φωνή βοηθήσει να σταματήσουν να μας ρίχνουν» εξήγησε μετά στο δελτίο της ΕΡΤ η δημοσιογράφος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA