Ο πόλεμος έχει αναγκάσει εκατομμύρια Ουκρανούς να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, την ώρα που οι Ρώσοι κλιμακώνουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις. Δεν είναι όμως μόνον ο απλός κοσμάκης που προσπαθεί να «δραπετεύσει» από την πολύπαθη χώρα αλλά και οι πιο οικονομικά επιφανείς προσωπικότητες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση της συζύγου του Ουκρανού πρώην βουλευτή, Ihor Kotvytskyy, η οποία επιχείρησε να βγάλει από τη χώρα ένα τεράστιο ποσό, αν και τελικά την «τσάκωσαν» οι τελωνειακές Αρχές στην Ουγγαρία, καθώς δεν θεώρησε σκόπιμο να δηλώσει τα χρήματα.
Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν ουκρανικά Μέσα ενημέρωσης, η σύζυγος του πρώην βουλευτή επιχείρησε να βγάλει από τη χώρα 28 εκατομμύρια δολάρια και 1,3 εκατομμύρια ευρώ! Αν και στις τελωνειακές έρευνες εντός της χώρας δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο στις αποσκευές της, όταν η γυναίκα εισήλθε στην Ουγγαρία, και πάλι της ζητήθηκε να ανοίξει τις βαλίτσες της για έρευνα, όπου και εντοπίστηκαν τα χρήματα, με τις Αρχές να την αναγκάζουν να τα δηλώσει, ενώ η προέλευση των χρημάτων εξακολουθεί να διερευνάται.
- Ό αμήχανος διάλογος Νόαμ Τσόμσκι και Τζεφ Επστάιν για τα ελληνικά μνημόνια
- Δανδουλάκη: «Από τα 32 χρόνια με τον Πλωρίτη, τα 20 ήμασταν εγώ, εκείνος και η γυναίκα του»
- Δημοσκόπηση Alpha: Η δεξαμενή των ψηφοφόρων της Μαρίας Καρυστιανού - Πόσοι θα ψήφιζαν ένα νέο κόμμα
- Μητσοτάκης: «Όσο υπάρχει το casus belli η Τουρκία δεν μπορεί να έχει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.