Μενού
  • Α-
  • Α+

Η 7χρονη Amelia έμεινε για αρκετές μέρες σε καταφύγιο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Ομως, παρά την οδύνη, με την παιδική της αθώοτητα και τη φωνή της κατάφερε να γίνει viral και να ξεχωρίσει. Το βίντεο που δείχνει την 7χρονη Amelia να τραγουδά το «Let It Go» από την ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney Frozen σε ένα γεμάτο από αμάχους καταφύγιο έκανε αμέσως τον γύρο τόσο των social media όσο και των ΜΜΕ παγκοσμίως. Η 7χρονη Amelia τώρα βρίσκεται με τη γιαγιά και τα αδέρφια της ασφαλής στην Πολωνία

Διαβάστε ακόμη: Ουκρανία: Ποια είναι η Anastasiya Kotvytska που πήγε να βγάλει 30 εκατομμύρια δολάρια σε βαλίτσες εν μέσω πολέμου

Το βράδυ της Κυριακής, μάλιστα, η 7χρονη Amelia, φορώντας μια λευκή παραδοσιακή στολή της Ουκρανίας, βρέθηκε σε φιλανθρωπική συναυλία στην Πολωνία και τραγούδησε τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας. Η ερμηνεία της Amelia Anisovych συγκίνησε το κοινό.  

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Από το καταφύγιο στην Ουκρανία ασφαλής στην Πολωνία

H 7χρονη Amelia κατάφερε τελικά, μετά από 6 ημέρες στο υπόγειο, να ξεφύγει στην Πολωνία μαζί με τον αδερφό της, έπειτα από απόφαση των γονιών τους. Ασφαλής, πλέον, είχε δώσει και την πρώτη της συνέντευξη. «Ήταν απόγευμα, ντρεπόμουν λίγο. Ίσως ήμουν λίγο κουρασμένη αλλά τραγούδησα, προσπάθησα πολύ, ήταν το όνειρό μου. Μόνο που δεν ήμουν σε σκηνή αλλά σε ένα υπόγειο αλλά φανταζόμουν ότι ήμουν σε σκηνή, ότι υπήρχε πολύς κόσμος, όχι λίγοι άνθρωποι όπως τώρα αλλά χιλιάδες», είχε αναφέρει η Amelia. 

«Ξέρω ότι της αρέσει πολύ να τραγουδάει. Της αρέσει να τραγουδά όλη μέρα» δήλωσε στο BBC η Βίρα, γιαγιά της Αμέλια. Όνειρο της 7χρονης να υπάρχει ειρήνη στην Ουκρανία, στην πατρίδα της, όπου οι γονείς της έχουν μείνει για να βοηθήσουν τον ουκρανικό στρατό.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.